Victorie cu goluri multe în amicalul cu UVT

Echipa noastră a câștigat amicalul susținut în această seară, la lumina reflectoarelor, în fața echipei de Liga a IV-a Universitatea de Vest Timișoara. A fost 5-3 pentru alb-verzi, care au controlat partida la nivelul posesiei și ocaziilor, dar au plătit tribut greșelilor defensive.

Pe „sinteticul” de la Baza II UPT, Făgărășanu a deschis scorul pentru Dumbrăvița în minutul 12, însă avantajul a fost anulat peste numai două minute, de Vucea, care a egalat cu un șut din lateral stânga, în vinclul porții lui Ciui. Până la pauză, echipa noastră a presat în jumătatea adversă și și-a creat câteva situații bune de a marca. Șansa cea mai mare i-a aparținut lui Martinov, care a lovit bara din dreapta portarului advers, în minutul 35.

Golurile au început să „curgă” după pauză. Făgărășanu a marcat rapid alte două goluri: în minutul 50, dintr-un penalty obținut de Martinov, iar apoi, în minutul 53, după ce a insistat pentru o minge inițial pierdută, în careul advers.

UVT a redus din handicap în minutu 62, tot dintr-un penalty, transformat de Florin Olariu. Alb-verzii au urcat scorul la 4-2 în minutul 78, prin Ciubotariu, însă replica „studenților” a venit rapid, în minutul 80, prin Boghian, care a profitat de o nesincronizare a fundașilor noștri și a marcat în forță, din lateral stânga. Scorul final, 5-3 pentru CSC Dumbrăvița, a fost stabilit de Martinov, care a înscris, fără preluare, dintr-o centrare de pe dreapta trimisă de Făgărășanu.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Ciui – Amariei, Bura-Koț, Zurbagiu, Ghinescu – Olaru, Schinteie – Tismonar, Martinov, L. Bodri – Făgărășanu. În repriza a doua, s-a utilizat formula Trifon – Amariei, Vidican, Bain, Benea – Gologan, Schinteie – Ciubotariu, Martinov, Ghinescu (68, Florescu) – Făgărășanu.
CSU UVT (antrenor Ema Pătrașcu): Filip – F. Olariu, C. Popa, Contescu, Den. Hotca, I. Popa, Băban, M. Olariu, Firca, Vucea, S. Andrei. Au mai intrat Dav. Hotca – Frățilă, Dănilă, Balabuc, Chiș, Covaciu, Boghian, Laza, Mirescu.

Antrenorul nostru l-a testat în meciul de azi pe Florescu, un fundaș stânga provenit de la LPS Banatul. Au absentat Paulevici (din cauza unei pubalgii), Paunchici (care a suferit o lovitură în mușchi la amicalul cu Poli), Grigoriu (care a suferit o entorsă tot la jocul cu alb-violeții) și Ilan (la schi, cu facultatea).

După meci, antrenorul Cosmin Stan a tras următoarele concluzii: „Am avut, la meciul cu Poli, 70 de minute destul de în regulă, în care am văzut plăcerea de a juca fotbal. Și azi am văzut aceeași plăcere, dar am continuat cu acele greșeli grave pe fază defensivă. Am început să le corectăm, ieri am avut două antrenamente în care numai asta am lucrat. Probabil că va trebui să mai lucrăm foarte mult aici, până începe campionatul. Dacă nu putem să eliminăm aceste greșeli, măcar să putem să îmbunătățim puțin faza de apărare, pentru că facem foarte multe cadouri. Nu sunt neapărat greșeli individuale, ci greșeli colective, de plasament, care sunt foarte supărătoare. Pe atac, e bine că îl avem pe Făgărășanu, pentru că în toamnă nu am avut un jucător care să marcheze. Are poftă de joc, de goluri… Pe lângă cele trei reușite de azi, a mai irosit vreo trei ocazii și a contribuit la golul al cincilea. Sper să-l țină!”.

În următoarea săptămână, băieții noștri au programate tot două amicale. Miercuri, 9 februarie, de la ora 16.00, întâlnim colega de campionat Progresul Pecica, pe terenul „Tricoul 1 Iunie” din cartierul Plopi, iar sâmbătă, 12 februarie, de la ora 12.00, jucăm pe terenul echipei Cocoșul Orțișoara.