Victorie cu o colegă de serie

Echipa noastră de fotbal a câștigat cel de-al patrulea amical disputat în această iarnă. De această dată, adversar ne-a fost Progresul Pecica, la rându-i participantă în Seria a 8-a a Ligii a III-a, de care am reușit să trecem cu 2-0. A fost primul amical disputat pe iarbă naturală în această iarnă de elevii lui Cosmin Stan.

Pe terenul „Tricoul 1 Iunie”, din cartierul timișorean Plopi, alb-verzii au început furibund întâlnirea. Făgărășanu a scăpat singur spre poartă în primele secunde ale jocului, fiind însă blocat de portarul Zamfir, iar apoi Luca Bodri a trimis în transversală, în minutul 3. Dominarea echipei noastre s-a concretizat și pe tabelă în minutul 14, atunci când Ghinescu a șutat din lateral stânga, mingea a lovit bara de la colțul lung, de unde Tismonar a trimis simplu, în plasă.

Formația arădeană a echilibrat disputa spre finalul primei reprize și chiar a dominat copios repriza a doua, și pe fondul schimbărilor din echipa noastră. Scorul final l-au stabilit însă tot alb-verzii, care au înscris, la ultima fază, prin Andrei Olaru, cu un șut din întoarcere, din lateral dreapta, care a lovit și bara de la colțul lung înainte de a depăși linia porții.

Iată formulele utilizate de antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, în această partidă:

Repriza I: Trifon – Amariei, Bura-Kot, Moțiu, Ghinescu – Zurbagiu, Schinteie – Tismonar, Martinov, L. Bodri – Făgărășanu
Repriza a II-a: Ciui – Ilan, Moțiu, Bain, Benea – Olaru, Gologan – Ciubotariu, Paunchici, Grigoriu – Tismonar

„E primul meci în care întâlnim o echipă de nivelul nostru. A fost un joc tipic pentru această perioadă. Fiind primul nostru joc pe iarbă, s-a văzut că unele mișcări din teren au fost mai greoaie de partea noastră. E adevărat, și terenul a fost destul de mare. Victoria e importantă pentru moral, dar e de asemenea foarte important că nu am luat gol. A fost primul meci în care am reușit să menținem poarta intactă. Sunt mulțumit de prima repriză. După pauză, în afara portarului, niciun jucător nu a avut mai mult de 20 de ani, iar acest lucru s-a văzut. Se simte, când nu e cineva cu experiență lângă ei, să îi dirijeze. Dar sunt copii talentați, trebuie să avem răbdare cu ei și sunt convins că, în scurt timp, se vor apropia de nivelul seniorilor”, ne-a declarat, la final, antrenorul Cosmin Stan.

Următorul amical pentru CSC Dumbrăvița va avea loc sâmbătă, 12 februarie, de la ora 12.00, pe terenul echipei de Liga a IV-a Cocoșul Orțișoara.