Victorie în Aradul Nou, în primul test al verii

Echipa noastră de fotbal a disputat astăzi primul meci de verificare din această vară. Pe terenul de iarbă din complexul „Motorul”, ne-am impus cu 5-1 în fața juniorilor U19 de la UTA, la pauză scorul fiind 2-1 în favoarea noastră.

Scorul a fost deschis în minutul 10, de Denis Bickling, fiind majorat în minutul 15 de Tismonar. Până la pauză, juniorii arădeni au redus din handicap prin Andrieș. Repriza a doua ne-a aparținut în totalitate: Toma Bodri a punctat pentru 1-3 în minutul 52, apoi nou-venitul Septimiu Kolbasz a făcut 4-1 în minutuol 69, pentru ca, în minutul 75, Andrei Făgărășanu să închidă tabela.

În meciul de astăzi, echipa noastră a testat doi tineri jucători originari din zona Clujului. E vorba despre mijlocașul lateral Tudor Broaina (n. 20 aprilie 2004), fost la Viitorul Gârbău și Sănătatea Cluj, și mijlocașul ofensiv Septimiu Kolbasz (n. 25 octombrie 2004), internațional U18, provenit de la „U” Cluj.

Iată formulele utilizate de antrenorul Cosmin Stan în cele două reprize ale jocului de la Arad:

Repriza 1: Ciui (30, Mikloș) – Bura-Koț, Bain, C. Toma – D. Bălace, Olaru, Bickling, Grancea, Ungureanu – D. Popa, Tismonar
Repriza 2: Mikloș (60, Trifon) – Amariei, Sabău, Ilan – Broaina, Tănsase, T. Bodri, L. Bodri, Kolbasz, Făgărășanu, Grigoriu

Declarații oferite la final de antrenorul nostru, Cosmin Stan

Despre amical…
„Am putut să ne edificăm asupra jucătorilor care au fost în probe, ne-am dorit foarte mult să îi vedem și la un joc. În plus, am dorit să urmărim efortul depus de jucători, pentru că venim după două zile de pregătire fizică pură, doar cu alergări. Toată lumea a fost angrenată la efort. Suntem la începutul pregătirii și cred că, în momentul de față, suntem în grafic”.

Despre jucătorii aflați în probe….
„Denis Bickling m-a convins și probabil că vom bate palma cu el. La fel, cred că ne vom înțelege și cu Grancea, deși eu aș mai vrea să îl văd la câteva antrenamente. David Bălace va mai rămâne la antrenamente alături de noi, iar răspunsul în cazul lui îl vom da la finalul săptămânii viitoare. În plus, Septimiu Kolbasz, pe care l-am văzut doar azi, la meci, va fi de luni la antrenamentele noastre. Și în cazul lui, răspunsul îl vom oferi la finalul săptămânii viitoare. Tudor Broaina s-a pregătit cu noi în ultimele zile, dar la el am renunțat astăzi. E un copil cu potențial, dar nu cred că se ridică în acest moment la nivelul juniorilor pe care îi avem în lot”.

Despre absenți…
„Pașcalău a avut o problemă cu spatele, la unul dintre antrenamente, și sperăm ca de la începutul săptămânii viitoare să revină la pregătiri. A lipsit și Paulevici, care a avut o problemă la călcâi și a fost menajat la jocul de astăzi”.

Despre obținerea certificării pentru Liga a II-a…
„Eram convinși că vom primi certificarea, pentru că s-a muncit foarte mult la acte. Cel puțin eu chiar am stat liniștit din punctul acesta de vedere. În momentul în care i-am anunțat pe jucători că avem certificarea pentru Liga a II-a, a fost bucurie în vestiar, dar o bucurie reținută. Și băieții, la fel ca și mine, cred că erau conștienți că e doar o chestiune de zile până să avem și confirmarea oficială”.

Pentru săptămâna viitoare, clubul nostru așteaptă răspunsul prim-divizionarei UTA, pentru un amical ce ar urma să se dispute marți sau miercuri. Dacă alb-roșii nu vor oferi un răspuns pozitiv, echipa noastră va continua antrenamentele pe plan local și va încheia ciclul cu un amical în compania divizionarei secunde Unirea Dej. Meciul va avea loc sâmbătă, 16 iulie, de la ora 12.00, la Alba Iulia.