Victorie în primul amical al iernii

CSC Dumbrăvița a disputat astăzi primul meci amical din perioada de iarnă. Adversarul fotbaliștilor noștri a fost echipa de juniori U19 a Ripensiei Timișoara, pregătită de Cristian Petcu. Jocul s-a disputat pe terenul sintetic din incinta bazei „Adrian Stoicov” și a fost câștigată cu 4-2 de alb-verzi, care s-au desprins în repriza a doua.

Luca Bodri a deschis scorul pentru echipa noastră, în minutul 15, însă avantajul a fost anulat la ultima fază a primei reprize, prin Popescu, autor al unui gol de generic – șut de la 25 de metri, din lateral stânga, sub transversală.

Cu o formulă de joc mai experimentată aruncată în luptă în repriza a doua, echipa noastră a intrat din nou în avantaj, după numai trei minute de la reluare, prin golul lui Zurbagiu. Apoi, Răzvan Ghinescu a reușit o „dublă”, marcând în minutul 57, cu un lob peste portarul Ripensiei, iar apoi în minutul 73, la capătul unei acțiuni prelungite de atac. Scorul final a fost stabilit de roș-galbeni, care au punctat din nou pe final de repriză, de această dată prin Avramescu.

Ripensia U19 (antrenor Cristian Petcu): Lăpădat – Butnărașu, Candreanu, Koszo, Popescu – Tărăbâc, Dincă, Balabuc – Avramescu, Contescu, Iseini. Au mai intrat Flonta, Coboc, Bobocea, Petruș, Garștea, Micșa și Agapie.
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Ciui – Ilan, Stemate, Vidican, Benea – Olaru, L. Bodri – Berivoiescu, Tismonar, Grigoriu – Rajlic. Au mai intrat A. Miklos, Trifon – Dobie, Bura-Kot, Bain, Zurbagiu, Ciubotariu, Paunchici, Ghinescu, Făgărășanu.

Au lipsit, la echipa noastră, Schinteie, Martinov, Gologan (cu toții răciți) și Paulevici (din cauza unei pubalgii)

La final, antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, a tras următoarele concluzii: „Nu am urmărit în niciun caz scorul la acest meci. Așa cum am spus și înaintea amicalului, m-a interesat să văd doar plăcerea de a juca fotbal la băieții noștri și, în general, am văzut asta, mai ales în a doua repriză. Încetul cu încetul, intrăm în pregătirea propriu-zisă, pentru că în prima săptămână a fost doar o readaptare la efort. Sunt convins că, cu cât ne vom apropia de începutul campionatului, vom arăta din ce în ce mai bine. Tinerii care au venit în ultimele zile alături de noi se străduiesc… Mulți dintre ei se vede că nu au jocuri la seniori în picioare. Dar se străduiesc, iar ăsta este un lucru bun, înseamnă că vor să crească. De aici începe însă munca grea pentru antrenori”.

Următorul meci de verificare e programat miercuri, 2 februarie, de la ora 16.00, cu divizionara secundă Politehnica Timișoara. Locul de desfășurare al testului urmează să fie stabilit în următoarele zile.