Victorie în primul test al iernii

Echipa noastră de fotbal a câștigat cu 4-1 primul amical susținut în această pauză de iarnă, în deplasare, cu juniorii U19 de la UTA. Pe terenul sintetic al arenei „Motorul” din Arad, antrenorul Cosmin Stan a rulat întregul lot avut la dispoziție, cu excepția lui Zurbagiu și Zaluschi, menajați. Jocul s-a disputat pe durata a două reprize de câte 50 de minute.

La pauză, echipa noastră conducea cu 3-0, grație reușitelor lui Alexandru Martinov (min. 25) și Alexandru Piftor, autor al unei „duble” (min. 35 și 49). În partea secundă, alcătuirea s-a schimbat complet, iar în minutul 67 diferența a fost mărită de Alexandru Capătă, un atacant în vârstă de 31 de ani sosit la mijlocul acestei săptămâni de Progresul Pecica. În cazul său, se lucrează deja la actele necesare legitimării lui. Scorul final a fost stabilit de juniorii arădeni, prin Ahmet Ekmekci, în minutul 82. Să mai spunem că, pe lângă cele cinci goluri marcate, ambele formații au avut câte o bară: Dumbrăvița prin Simon (min. 49), la faza ce a precedat golul de 0-3, iar UTA în minutul 96, când mingea centrată de Anișorac a căzut pe transversală.

Iată formulele utilizate de Cosmin Stan în cele două reprize ale amicalului de astăzi:

Prima repriză: R. Mikloș (30, Trifon) – Tismonar, Bura-Koț, Moțiu, Ghinescu (cpt.) – Tănase (25, Neag), Curea – Paulevici, Martinov, Piftor – Simon

Repriza a doua: Trifon (60, Ciui) – Amariei, Gîsă, Niakate, C. Toma (cpt.) – Olaru, Salhi (70, Sima) – T. Bodri, Grancea, L. Bodri – Capătă (70, Hitian)

Următorul amical al formației noastre va avea loc tot pe terenul „Motorul” din Arad. Marți, la ora 16.30, întâlnim formația de Liga a III-a Gloria Lunca Teuz Cermei.

Declarații Cosmin Stan

„A fost un prim joc de verificare cu care am încheiat prima săptămână de pregătiri. Din fericire, nu avem nicio accidentare, acesta e lucrul cel mai important, pentru că ne asigură continuitatea în pregătire. A fost un joc în care am avut poftă de fotbal. A trecut mult timp de la ultimul meci oficial, cel de la Alexandria, de la începutul lunii decembrie. S-a văzut că băieții au avut plăcere de a juca, au avut chef de fotbal, iar acesta e al doilea lucru pozitiv după faptul că am ieșit sănătoși de pe teren după meciul de astăzi”.

„Cei nou-veniți nu au fost aduși doar pentru a-i suplini pe cei plecați, ci pentru a întări echipa. Am adus jucători cu experiență și sunt mulțumit de toți în momentul de față. Azi am fost 26 de jucători și de aceea unii au evoluat mai puțin, cum a fost cazul lui Salhi sau Capătă. Încetul cu încetul, ne vom stabiliza la un lot de 25 de jucători – 22 de câmp și 3 portari. Cu cât vom avansa spre reluarea campionatului, jucătorii vor primi tot mai multe minute în meciurile de verificare”.