Victorie înseamnă salvare! „Ne gândim doar la ceea ce avem noi de făcut!”

Echipa noastră de fotbal dispută mâine un meci extrem de important în privința îndeplinirii obiectivului. La ora 11.00, ne vom duela, pe arena „Ștefan Dobay”, cu Viitorul Târgu Jiu, iar o victorie ne-ar asigura matematic salvarea de la retrogradare fără baraj. Partida din etapa a 5-a a play-out-ului va fi transmisă în direct de Dumbrăvița TV.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu gorjenii, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de unul dintre nou-veniții din pauza de iarnă, Abdoulaye Niakate.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei doi la conferința de presă:

COSMIN STAN

„Cred că suntem în momentul în care trebuie să rezolvăm treburile. Meciul de mâine ar trebui să ne aducă menținerea în Liga a II-a. Așa abordăm acest joc, suntem doar la mâna noastră, iar eu îmi doresc foarte mult să câștigăm. Ne interesează doar ceea ce facem noi. Dacă nu suntem capabili să câștigăm cu Viitorul și ne ajută rezultatul din celălalt meci (n.r. Chiajna – Progresul), foarte bine. Dar noi ne gândim doar la ceea ce avem noi de făcut”.

„Întâlnim un adversar bun, o echipă tehnică, cred că per ansamblu stă mai bine la partea tehnică decât noi, dar cred că putem răspunde cu alte lucruri pentru a câștiga meciul de mâine. Faptul că pe banca lor se află un antrenor timișorean, nu știu dacă e un atu pentru ei. Nu știu cât de bine cunoaște situația de la Dumbrăvița. Am lucrat cu Călin Cojocaru, la începutul carierei mele de antrenor, la Giarmata, când el era manager. Trebuie să spun că nu suntem pe aceeași lungime de undă, vedem fotbalul în mod diferit, dar e un om care pune multă pasiune în ceea ce face. Fiind adversari, nu contează faptul că nu suntem pe aceeași lungime de undă”.

(Despre faptul că obiectivul poate fi îndeplinit tot în compania echipei cu care s-a consemnat și debutul în Liga a II-a). „Nu m-am gândit la acest aspect, dar ar fi foarte frumos să repetăm rezultatul din acel joc. A fost primul nostru meci în Liga a II-a, nu îl vom uita niciodată, mai ales că a fost o victorie. A trecut mult de atunci, dar e clar că în mintea și inima noastră, acel meci va avea mereu o conotație aparte”.

(Despre faptul că mâine e și ziua sa de naștere). „Eu aștept un cadou frumos din partea lor, e clar că aștept. Cu atât mai mult cu cât mi-ar plăcea să îmi aduc aminte mereu de această aniversare. Dacă mâine rămânem în Liga a II-a, sigur nu voi uita această zi până la sfârșitul vieții! Sunt convins că jucătorii știu lucrul acesta, vorbesc între ei și se vor da peste cap ca să reușească mâine victoria. Sper să nu fie o presiune în plus pentru ei acest aspect”.

ABDOULAYE NIAKATE     

„Sunt fericit că mâine avem șansa noastră de a ne salva de la retrogradare. Mi-aș dori să câștigăm meciul acesta și să văd toată lumea mulțumită, atât pe colegi și antrenori, cât și pe suporterii noștri. Mă simt foarte bine la Dumbrăvița, sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit aici. De când am ajuns, toată lumea m-a tratat foarte bine, de la antrenor și conducători până la colegi. Cu toții suntem ca frații aici și să sperăm că vom reuși împreună să câștigăm meciul de mâine”.

„Cred că nivelul echipei e unul foarte bun. Îmi place că toată lumea e serioasă, antrenorul imprimă acest lucru echipei la fiecare antrenament, toți jucătorii sunt concentrați la ceea ce au de făcut. Legat de fotbalul românesc, pot să zic că e mult mai tacticizat decât fotbalul african, unde se pune mai mult accent pe partea fizică. E primul meu an în România și pot să spun că îmi place mult aici”.