Victorie într-un duel de Liga a II-a, pe un teren înghețat

Echipa noastră de fotbal s-a impus cu 2-0 în amicalul disputat astăzi, în compania colegilor de eșalon de la Ripensia Timișoara. Meciul s-a jucat pe stadionul „Dan Păltinișanu”, pe o suprafață înghețată bocnă. De altfel, acesta a și fost motivul întrzierii startului de meci cu aproximativ un sfert de oră.

Prima repriză a fost săracă în ocazii mari de poartă, cele două echipe căutând mai degrabă să se menajeze, să evite accidentările, în condițiile terenului tare și pe alocuri alunecos. Deși echipa noastră a dominat în mare măsură ostilitățile, cea mai importantă ocazie a primei părți a aparținut Ripensiei. În minutul 34, în urma unui contraatac, Sofran a încercat să îl depășească pe Mikloș, portarul nostru a respins până la David Ciurel, care a trimis în transversal.

În repriza a doua, jocul a fost mult mai alert, iar deschiderea de scor a venit după numai trei minute de la reluare. În urma unui corner bătut de pe dreapta de Călin Toma, defensiva Ripensiei a respins până la Ionuț Tănase, care a scuturat plasa, cu un șut de la 20 de metri. Au urmat momente bune de joc pentru formația noastră, iar o primă șansă mare de desprindere a venit în minutul 60. Paulevici a pătruns în careu, i-a așezat balonul lui Zaluschi, dar mijlocașul nostru a lovit prost, permițându-I portarului ripensist să rețină. În ultimele 20 de minute, au ieșit la rampă și jucătorii intrați în repriza a doua. În minutul 70, juniorul Torok l-a deschis pe dreapta pe Călin Toma, care a centrat la bara a doua, de unde Paulevici a reluat peste poartă. Două minute mai târziu, Luca Bodri a centrat de pe stânga, pentru Capătă, care a reluat cu capul dar portarul timișorenilor a respins. În minutul 74 s-a făcut în cele din urmă 0-2, în urma unei pătrunderi în careu a lui Paulevici, care a lăsat balonul pentru apariția lui Alexandru Capătă, iar „nouarul” nostru a marcat la vinclu, cu un șut de la 12 metri.

Am încheiat, așadar, victorioși cel de-al treilea amical din această săptămână. Urmează o ultimă săptămână specifică de pregătire, cu două teste: miercuri, cu CSC Ghiroda, și sâmbăta viitoare cu echipa de junior U17 a clubului nostru.

Echipa noastră a început jocul de azi în formula Mikloș – Moțiu, Zurbagiu (cpt.), C. Toma, Ghinescu – Martinov, Tănase – Paulevici, Zaluschi, Piftor – Tismonar. Rezerve au fost Trifon, Ciui – Niakate, Amariei, Olaru, L. Bodri, T. Bodri, Simon, Capătă, Torok, Bura-Koț. Nu am putut cont ape Salhi, Gîsă și Curea (accidentați) și Grancea (menajat).

„Încercăm să eliminăm greșelile personale, greșelile individuale, care s-au văzut la cele două jocuri disputate la mijlocul acestei săptămâni. Sigur, și pe fondul lipsei de prospețime, dar vreau să îi țin pe jucători în priză, să încerce să nu mai greșească în jumătatea noastră de teren. Greșelile acestea individuale ne-au costat foarte mult în toamnă. Trebuie să arătăm ca o echipă de Liga a II-a, să nu mai facem atâtea cadouri adversarilor. Ar trebui ca adversarii să se chinuie să ajungă la poarta noastră, nu să le facem noi cadouri. De aceea, încerc să îi capacitez pe jucători, să îi fac să înțeleagă că trebuie eliminate aceste greșeli. Și astăzi am mai greșit, dar de data aceasta nu ne-a taxat adversarul. După o perioadă de cantonament, era clar că în această săptămână vom fi obosiți și vom acuza lipsă de prospețime. De săptămâna viitoare, treptat, încercăm să îi aducem pe jucători într-o formă sportivă de competiție. Săptămâna viitoare, după meciurile cu Ghiroda și cu juniorii noștri U17, voi putea spune 100% dacă suntem în grafic sau nu”, a declarat antrenorul Cosmin Stan.