A patra remiză consecutivă în compania liderului

CSC Dumbrăvița și CSC Ghiroda au remizat și la a patra întâlnire directă din acest sezon. Azi, pe stadionul „Ștefan Dobay”, a fost 2-2, după un joc spectaculos, în care s-a jucat cu multă determinare de ambele tabere.

Cu câteva surprize pregătite de antrenorul Cosmin Stan (schimbarea sistemului de joc și titularizarea în premieră a ex-ghirozeanului Paunchici), echipa noastră a început mai bine și a deschis scorul în minutul 6. Paulevici a fost agățat în careu de portarul Robert Miklos, iar Andrei Făgărășanu a transformat cu siguranță penalty-ul. Ghiroda a răspuns doar cu un șut al lui Grancea (min. 12), de la marginea careului, pe direcția lui Trifon, pentru ca la cealaltă poartă alb-verzii să mai rateze două șanse bune: Făgărășanu (min. 14), lovitură de cap puțin alături, din centrarea lui Paunchici și Zurbagiu (min. 17), șut de la 30 de metri, pe lângă țintă.

Ghiroda a lovit de două ori în decurs de nici zece minute și a intrat în avantaj la cabine. Mai întâi, în minutul 22, la un corner bătut de pe stânga de Precup, apărarea noastră nu a reușit să respingă, iar Bădăuță, aflat la bara a doua, a împins mingea în plasă din apropiere. Apoi, în minutul 29, după o centrare de pe dreapta a lui Coroiu, fundașul Mihai Hecsko a înscris un gol de kinogramă – reluare din „semifoarfecă”, din lateral stânga, la colțul lung al porții lui Trifon.

Până la pauză, echipa noastră s-a aflat de trei ori în situații bune de a restabili egalitatea. Făgărășanu (în minutele 32 și 39) l-a întins pe Mikloș, care a fost însă la post, iar în minutul 45, Martinov a șutat de la 18 metri, dar portarul Ghirodei a reținut în doi timpi.

Dominarea alb-verzilor a continuat și după pauză. Făgărășanu a testat vigilența lui Mikloș cu un șut din lateral dreapta, apoi Paulevici a lovit bara, din unghi, la o fază la care s-a lovit în cădere. Același Paulevici a și adus egalarea, în minutul 73, la o centrare lungă de pe stânga a lui Ghinescu, urmată de o lovitură de cap a fotbalistului nostru, perfect plasată în dreapta lui Mikloș. În prelungiri, ambele echipe au avut câte o șansă de a da lovitura: Dumbrăvița, în minutul 90+4, prin Făgărășanu, cu un „cap” puțin pe lângă din centrarea lui Martinov, iar Ghiroda, un minut mai târziu, la lovitura liberă de la 30 de metri executată de Trandu puțin alături.

După 2-2 și 1-1 în sezonul regular și 0-0 în urmă cu trei săptămâni, la Ghiroda, de această dată a fost 2-2 la a patra întâlnire directă din acest sezon dintre cele două echipe. Un meci încrâncenat, mai cu seamă de partea oaspeților, care au văzut nu mai puțin de opt cartonașe galbene (Mikloș, Sporin, Hecsko, Coroiu, Jichici, Românu, Bădăuță și Rosuș), plus alte două pe bancă (prin antrenorul Răzvan Leucă și delegatul Elty Neagoe). Din tabăra noastră, avertizați au fost Zurbagiu și Paunchici.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – L. Bodri (75, Bura-Koț), Bain (71, Grigoriu), Moțiu, Ghinescu (90+1, Ilan) – Schinteie, Zurbagiu (cpt.) – Paulevici, Paunchici (71, Tismonar), Martinov – Făgărășanu
CSC Ghiroda (antrenor Răzvan Leucă): R. Mikloș – Sporin (56, D. Pop), Stupu, Hecsko (66, Bîrloveanu), Coroiu – Precup (56, Velcan), Jichici (56, Trandu) – Mancaș (cpt.), Grancea (79, Rosuș), Românu – Bădăuță

Reacțiile antrenorilor

COSMIN STAN: „I-am felicitat pe băieți în vestiar. Față de remiza de la Chișineu Criș, una nemeritată prin modul în care am jucat, astăzi a fost un egal tot nemeritat și tot prin modul în care am jucat, dar de această dată o spun în sens opus. Consider clar că trebuia să câștigăm acest meci! Am avut o grămadă de ocazii, cred că în celelalte patru meciuri din play-off la un loc nu am avut atâtea ocazii ca astăzi. Am dominat meciul din toate punctele de vedere, dar fazele fixe ne-au costat din nou. Am primit două goluri foarte ușoare. La fel am primit golul egalizator și la Chișineu Criș și nu ne-am învățat minte! Scăpăm foarte ușor marcajul și cred că asta e una dintre cauzele principale pentru care nu am câștigat astăzi. A doua cauză e faptul că ratăm exasperant, din poziții foarte clare. Ne chinuim să aducem mingea până la careu, iar acolo găsim niște soluții foarte proaste uneori. E păcat, pentru că astăzi chiar am făcut un meci de apreciat. Am schimbat sistemul de joc pentru că mie îmi place să risc. Am vrut să surprindem, să aducem foarte mulți oameni în fața porții, iar acest lucru ne-a ieșit. Cunoaștem acest sistem din sezonul de toamnă, nu a trebuit să mai lucrăm foarte mult la el. Cred că toți cei prezenți la meci au văzut un fotbal bun, un meci de nivel tehnic ridicat. De ce am riscat? Pentru că antrenorul lor, după acel 0-0 din urmă cu trei săptămâni, a declarat că unei echipe precum Ghiroda îi e greu să joace în fața unui adversar care se apără cu 10 jucători. Trageți dumneavoastră concluziile.. Ce s-a întâmplat astăzi și care a fost echipa care a încercat să joace fotbal?”
RĂZVAN LEUCĂ: „E totuși bine că a fost o remiză cu goluri. În acest sistem, în care echipele joacă de multe ori unele cu altele și se cunosc foarte bine, e greu să vedem victorii la diferențe mai mari de un gol. E deja o rutină, jucăm de patru, cinci, șase ori cu aceiași adversari. Suntem două echipe foarte echilibrate, care necunoaștem foarte bine, iar asta reiese și din aceste rezultate. Parțial, sunt mulțumit de prestația noastră de azi. Am început jocul foarte slab, pe parcurs ne-am revenit, am întors rezultatul, am jucat chiar bine. După pauză, probabil disperarea gazdelor de a egala a împins jocul foarte mult spre careul nostru. Iar noi nu am putut concretiza șansele pe care le-am avut pe contraatac. Legat de cartonașele galbene, n-am ce spune. Ăsta e stilul de arbitraj… Ai noștri pleacă pe contraatac, sunt trași de tricou și nu se dă galben. La adversari, dacă pică unul și urlă mai tare, se dă fault și galben. Acesta e nivelul Ligii a III-a: așa jucători, așa arbitri! Despre lipsa victoriei în play-off? Atâta timp cât suntem tot în fruntea clasamentului, nu cred că este atât de importantă victoria. Probabil că vor veni și victoriile, atunci când vom avea mai mare nevoie de ele!”.