Alb-verzii au ajuns la Miercurea Ciuc: „Sper și cred că vom putea să fim la nivelul nostru maxim”

Echipa noastră de fotbal se pregătește pentru următorul joc de campionat, cel din etapa a 11-a Ligii a II-a, din deplasare, cu FK Csikszereda. Partida va avea loc sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal” din Miercurea Ciuc.

Echipa nu s-a întors la Dumbrăvița după jocul din Cupa României, cu Rapid București. Ieri (miercuri), alb-verzii s-au antrenat în Capitală, pe baza celor de la Metaloglobus, iar în cursul serii de ieri au ajuns la Miercurea Ciuc, unde astăzi au avut programată o primă ședință de pregătire.

În perspectiva jocului de campionat de sâmbătă, am stat de vorbă cu antrenorul principal al formației noastre, Cosmin Stan. Declarațiile complete, în cele ce urmează:

Despre jocul cu FK Csikszereda…

„Momentan, încercăm să facem un program care să ne scoată din starea de oboseală fizică și mentală. Totuși, meciul cu Rapid a implicat un nivel de concentrare foarte mare și încercăm în aceste zile să facem un program care să ne ajute să trecem mai repede peste această stare de oboseală. Csikszereda este un adversar foarte bun. Au avut un început ceva mai ezitant, un început normal în cazul lor, dacă e să glumesc puțin, pentru că și anul trecut au început mai greu și s-au redresat. Au avut probleme la unele meciuri din ultimul timp, ceea ce ne dă și nouă încredere că putem lua punct sau puncte de aici, de la Miercurea Ciuc”.

Dacă gazdele sunt avantajate de faptul că nu au mai jucat de vineri, 14 octombrie…

„Dacă noi reușim în aceste zile să îi aducem pe jucători la nivelul lor obișnuit din punct de vedere fizic și mental, cred că nu va fi vorba despre un avantaj sau un dezavantaj. Dacă țineți minte, nouă ne-a prins întotdeauna bine să avem meciuri la mijloc de săptămână, cred că ne priesc săptămânile cu două meciuri. Sper și cred că vom putea să fim la nivelul nostru maxim la meciul de sâmbătă”.

Despre problemele medicale apărute după jocul cu Rapid…

„Avem două probleme majore de lot după meciul cu Rapid. Luca Bodri are gamba foarte umflată, a primit o lovitură în mușchi de la Sefer la faza golului 3 marcat de cei de la Rapid. Acolo s-a accidentat… De asemenea, Cătălin Trifon a avut o ciocnire cu Dugandzic și are o problemă la coastă. În rest, lotul pe care l-am avut pentru meciul cu Rapid rămâne și pentru meciul cu Csikszereda, deci nu a plecat nimeni spre Dumbrăvița și nu a venit nimeni”.

Despre sudarea relațiilor de grup în această săptămână, petrecută departe de casă…

„Acesta cred că e lucrul cel mai important pentru echipa noastră! E pentru prima dată când rămânem mai mult timp împreună, pentru că se știe că nu am făcut un cantonament nici în vară și nici iarna trecută. Stăm șase zile pline împreună și cred că e un lucru foarte important, care ne va uni și mai mult. De aceea am și preferat să ne organizăm în acest fel pentru cele două meciuri, cu Rapid și Csikzereda. Noi credem că această săptămână va fi una de mare ajutor pentru uniunea echipei noastre”.

Despre starea generală de spirit după jocul din Giulești…

„Am făcut un meci bun cu Rapidul. Am fost și suntem dezamăgiți de deznodământul jocului, pentru că noi credem că puteam mai mult. Dar am trecut de meciul cu Rapid, încetul cu încetul, l-am lăsat în urmă și ne gândim la meciul de campionat de sâmbătă. Și ne mai gândim ca la următorul meci de Cupa României, cu CFR Cluj, să arătăm și mai bine!”.