Amicalul cu Politehnica, marcat de problemele noastre de lot

Echipa noastră a suferit o înfrângere clară, în al doilea amical din această iarnă. Alb-verzii au fost întrecuți cu 7-0 de divizionara secundă Politehnica Timișoara. Un rezultat explicabil prin prisma absențelor numeroase din echipa noastră, dar și prin etapele de pregătire diferite pe care le traversează cele două formații. Dacă alb-violeții tocmai au încheiat cantonamentul, echipa noastră vine după 10 zile de readaptare la efort.

Pe „sinteticul” de la Baza II UPT, poliștii au condus cu 2-0 la pauză, prin golurile lui Olariu (9) și Ursu (26). În repriza a doua, scorul a luat proporții, și pe fondul căderii fizice a jucătorilor noștri. Au mai punctat pentru alb-violeți Giosu (70), Iamandache (73, 78) și D. Andrei (76, 85).

Echipa noastră a început meciul în formula Trifon – L. Bodri, Bura-Koț, Vidican, Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Schinteie – Tismonar, Martinov, Grigoriu – Făgărășanu. Pe parcurs, au mai intrat Miklos – Bain, Paunchici, Olaru și Ciubotariu.

„Era clar că acest meci ne-a prins într-un moment prost. Avem lotul decimat de accidentări și de boală. Dar cred că, până la urmă, e în regulă, pentru că ne dăm seama unde suntem în momentul de față, ce mai avem de lucrat și, per total, a fost un test bun pentru noi. Fiecare dintre cei care au jucat azi, s-a străduit. Noi venim însă doar după antrenamente de readaptare la efort, nu am făcut nicio ședință de încărcare, specifică perioadei de iarnă. Acesta a fost planul nostru, ca în primele 10 zile să ne axăm doar pe readaptarea la efort, pentru că vacanța a fost destul de lungă. Din păcate, mulți jucători au trebuit să evolueze 90 de minute, astfel că mâine nu putem începe încărcarea. Mâine vom avea doar un antrenament de refacere. Fiind și pe sintetic, efortul a fost foarte mare. Cum spuneam, e bine că am văzut lacunele de poziționare în teren, problemele la relațiile de joc dintre posturile complementare. Câte un meci de acest fel te ajută, te aduce cu picioarele pe pământ. Sper că fiecare dintre noi ne-am dat seama de ceea ce avem de făcut în continuare. Nu trebuie să facem o tragedie din meciul acesta amical”, sunt concluziile antrenorului echipei noastre, Cosmin Stan.

Indisponibili pentru meciul de astăzi au fost Ciui, Benea și Gologan. „Din păcate, Gologan a ieșit pozitiv la Covid 19. Însă nici ceilalți doi nu se simt bine. La toți trei sunt simptome destul de severe”, a precizat Cosmin Stan. De asemenea, a lipsit Dragan Paulevici, care suferă de o pubalgie. „El va mai sta cel puțin două săptămâni, din păcate”, a explicat antrenorul formației noastre. Totodată, Răzvan Ilan e plecat în această săptămână, cu facultatea, într-o tabără de ski.

Pe lângă aceste absențe, clubul nostru e pe punctul de a semna rezilierea cu alți trei jucători. E vorba despre Andrei Andrei, Florin Dobie și David Berivoiescu. Toți cei trei și-au exprimat intenția de a abandona activitatea fotbalistică, din rațiuni personale.

Următorul amical pentru CSC Dumbrăvița e programat sâmbătă, 5 februarie, de la ora 18.00, cu UVT (L4 Timiș). Meciul se va disputa tot pe terenul sintetic de la Baza II UPT, la lumina reflectoarelor.

Foto: Politehnica Timișoara