Aproape de o victorie mare!

Echipa noastră de fotbal a încheiat sezonul regular din Liga a II-a cu o remiză pe teren propriu. A fost 1-1 în confruntarea de astăzi, cu FK Csikszereda, o formație ce avea deja asigurată prezența în play-off dinaintea rundei cu numărul 19.

Prima repriză a fost săracă în faze de poartă. Practic, echipa noastră a deschis scorul la prima acțiune mai periculoasă. În minutul 35, Ekmekci a centrat de pe stânga, Morariu a prelungit cu capul, de la bara a doua, spre colțul lung, unde a apărut Dragan Paulevici și a împins balonul în plasă. Putea fi chiar 2-0 în minutul 43, atunci când Ekmekci, după o acțiune personală, a ajuns față în față cu Gyengye, care a respins însă în corner. Prima ocazie mare a oaspeților s-a consemnat în prelungirile primului mitan, atunci când Bakoș a reluat din fața porții în blocajul lui Toroc.

De altfel, repriza a doua avea să îl aibă drept protagonist pe Paul Toroc, care a intervenit salutar la numeroasele situații clare de gol ale ciucanilor. În minutul 47, nou-intratul Makrai a șutat din cădere, dar Toroc a reușit să rețină. A urmat o dublă ocazie uriașă pentru băieții noștri: mai întâi Ekmekci a tras din situație unu contra unu, Gyengye a respins, balonul a ricoșat la Paulevici, dar nici de această dată portarul harghitenilor nu a putut fi depășit.

A urmat o suită de ocazii la poarta noastră. În minutul 56, Vereș a tras fără preluare de la 25 de metri, sub transversală, dar Toroc a respins spectaculos. În minutul 59, Apro a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral dreapta, pe lângă stâlpul de la colțul scurt. Jebari, în minutul 63, a reluat pe jos, din preajma punctului cu var, dar Toroc a respins în corner, cu un nou reflex de excepție. Iar în minutul 80, Balogh a șutat din lateral stânga, din nou pe direcția lui Toroc, care a reținut.

A venit însă minutul 85, care a scris istoria meciului. Babati a căzut ușor în careu, de lângă Tismonar, iar centralul a indicat punctul cu var. Gabor Makrai a transformat cu siguranță penalty-ul: 1-1. Iar în minutul 87, după un fault tare comis de Salhi la mijlocul terenului și sancționat cu cartonaș galben, Babati a sărit să-și facă singur dreptate, iscându-se o încăierare generală între jucătorii celor două echipe. Arbitrul Motan i-a trimis la vestiare atât pe Salhi, cât și pe Babati, ambii cu roșu direct.

S-a încheiat 1-1, iar echipa noastră încheie sezonul regular pe locul 15. CSC Dumbrăvița va face parte din Grupa A a play-out-ului, alături de ocupantele locurilor 7 (Ceahlăul Piatra Neamț), 10 (CSM Reșița), 11 (Metaloglobus București), 14 (FC Argeș Pitești), 18 (Unirea Dej) şi 19 (CSM Alexandria).

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Toroc – Morariu (82, Tismonar), Scutaru (63, Horcea), Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – Martinov, Salhi – Ristin (16, Băluțoiu; 82, Paleacu), Gavra (82, Olaru), Ekmekci – Paulevici

FK Csikszereda (antrenor Robert Ilyes): Gyenge – Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gal-Andrezly – Veres (77, Szondi), Jebari – Bakos (46, Nistor), Francisco Anderson (46, Makrai), Ronai (70, Balogh) – Jelena (46, Babati)

La final, antrenorul echipei noastre, Cosmin Stan, s-a limitat să spună următoarele: „Vă rog să nu vă supărați pe mine că voi pleca. Dar în semn de protest pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi, nu voi sta la conferința de presă. E imposibil să se întâmple așa ceva la fotbal…”.

Foto: ANDREI URSACHE