Bilanț excelent la Campionatul Național U19

Săptămâna trecută, de miercuri până duminică, sportivii secției noastre de tenis de masă au fost angrenați în Campionatul Național U19, ce s-a desfășurat la Arad. Sportivii noștri s-au întors de pe Mureș cu două medalii de bronz, cucerite în competiția masculină pe echipe (în componența Bogdan Badea, Daniel Moldovan, Daniele Spagnolo) și în proba de dublu masculin (prin tandemul Bogdan Badea / Daniel Moldovan).

Proba de simplu s-a încheiat ieri, iar CSC Dumbrăvița a fost foarte aproape de a-și mai trece în cont o medalie. Daniel Moldovan a ajuns până în faza sferturilor de finală, unde a fost învins la mare luptă, cu 3-2, de Iulian Chiriță. Sportivul de la Rapid București avea, de altfel, să și câștige titlul național!

Iată rezultatele complete la simplu pentru sportivii noștri:

FEMININ

TEODORA SIMON

Grupa I: 1-3 Cristina Sîngeorzan (CSM Bistrița); 3-0 Daria Petria (LPS Slatina)

Tablou: 1-3 Bianca Mei Roșu (LPS Constanța)

DORA MOLDOVAN

Grupa V: 0-3 Mădălina Orban (LPS Slatina); 3-0 Nadalia Ionașcu (Voința Câmpulung)

OANA STĂNUȘILĂ

Grupa X: 0-3 Tamas Vivien (CSM Bistrița); 1-3 Camelia Chira (CSM Zalău)

ALESIA PAULIUC

Grupa XI: 3-2 Ana Pepene (CSS Slatina); 0-3 Alessia Băncianu (Farul Constanța)

MASCULIN

BOGDAN BADEA

Grupa V: 3-1 Luca Alexu (OK Club București); 3-0 Rareș Calea (Rapid București); 3-0 Ștefan Năstase (LPS Slatina)

Tablou: 3-2 Amram Alkerim (CSTA București); 0-3 Andrei Tomică (CSA Steaua București)

PATRICK PICU

Grupa VI: 0-3 Paul Szilagy (CSM Bistrița); 0-3 Victor Cărăbaș (LPS Constanța); 0-3 Nicolae Achiței (OK Club București)

DANIEL MOLDOVAN

Grupa VII: 3-1 Adam Marton (CSS Odorheiu Secuiesc); 3-0 Mark Iordan (OK Club București); 3-0 Laurențiu Tătaru (LPS Slatina)

Tablou: 3-0 Alex Lupașcu (Rapid București); 3-2 Matei Dumitrescu (CSA Steaua București); 2-3 Iulian Chiriță (Rapid București)

VUK ANDREJEVIC

Grupa VIII: 0-3 Sebastian Pribeagu (Rapid București); 0-3 Alexandru Boroica (CSTA București); 0-3 David Toro (CSS Odorheiu Secuiesc)

ADRIAN POPESCU

Grupa XVI: 3-1 Mihai Nedelcu (CSS Craiova); 0-3 Daniel Sîngeorzan (CSM Bistrița); 3-1 Marton Sebok (CSS Odorheiu Secuiesc)

Parcursul nostru în întrecerea pe echipe, precum și în probele de dublu (masculin, feminin și mixt) le puteți revedea AICI și AICI.

Antrenoarea sportivilor noștri, Nicoleta Husar, se declară mulțumită de acest bilanț și observă o creștere în nivelul de joc al băieților în mod special, care au reușit să joace de la egal la egal cu sportivi mai bine cotați, mai galonați și mai rodați în competiții de nivel înalt.

„Eu zic că e un bilanț mulțumitor, și înaintea competiției aici ne gândeam că am avea șanse la medalii, la echipe și la dublu. Sigur, ne-am fi dorit și la dublu mixt, pentru că Badea și Strună au ajuns în primii opt și au fost învinși de viitorii finaliști. În general, cei ce ne-au depășit și au urcat pe podium sunt campioni mondiali și europeni la juniori, la care programul competițional e mult mai intens, prioritare sunt antrenamentele, iar școala pe planul doi. Pe când la noi, mergem în paralel cu școala și pregătirea. Poate că ne doream ceva mai mult la fete, dar mai e timp, pentru că ele mai au trei ani în această categorie. La simplu, Moldovan a fost foarte aproape de o medalie, dar a pierdut la mare luptă cu Iulian Chiriță, viitorul campion național, care de fapt e și medaliat la europene”, a concluzionat Nicoleta Husar.

În echipa CSC Dumbrăvița, medaliată cu bronz la Arad, și-a făcut loc și italianul Daniele Spagnolo (n. 2006). „El este aproape de nivelul celorlalți doi jucători ai noștri, deși e mai tânăr cu doi ani. E campionul național al Italiei, cu opt zile înaintea concursului de la Arad câștigase titlul la el în țară. El e într-o evoluție bună, a mai fost la Dumbrăvița la competiții și în pregătiri, îi place foarte mult la noi. Probabil vom miza pe el și mai departe”, a mai spus Nicoleta Husar.

Pentru secția de tenis de masă a clubului nostru, pauza e extrem de scurtă. În această săptămână, de miercuri până duminică, urmează Campionatul Național U13 (echipe+individual), ce se va desfășura la Odorheiu Secuiesc. Cu detalii despre acest concurs vom reveni în cursul zilei de mâine.