Calificare fără emoții în play-off-ul Cupei României

Echipa noastră de fotbal s-a impus de o manieră clară în meciul de debut din actuala ediție a Cupei României, 4-0 pe terenul vecinilor de la CSC Ghiroda. Alb-verzii au dominat întâlnirea, au reușit să marcheze de câte două ori pe repriză, având și alte situații importante la poarta adversă.

Echipa noastră a început excelent partida, iar la una dintre primele acțiuni ofensive s-a reușit deschiderea scorului. În minutul 5, Martinov l-a găsit pe Dragan Paulevici într-o poziție excelentă, iar vârful nostru a înscris cu un lob peste portarul Mosoarcă. Șase minute mai târziu, balonul a circulat pe același traseu, însă Paulevici a reluat în transversală. 0-2 s-a făcut în minutul 33, când Alexandru Martinov a scuturat plasa cu un șut din lateral stânga, la colțul scurt al porții lui Mosoarcă. Finalul primei reprize a adus alte șanse mari de gol pentru alb-verzi. În minutul 42, Zaluschi a executat bine o lovitură liberă, Mosoarcă a respins în față, iar Paulevici a reluat „din prima”, în bară. Iar în minutul 44, Tănase a centrat pentru Cibi, care a reluat din vole puțin pe lângă poartă.

Pofta ofensivă a băieților noștri s-a menținut și în repriza a doua. În minutul 56, s-a făcut 3-0, după o acțiune personală de toată frumusețea, marca Adrian Zaluschi. Optarul nostru a trecut în dribling de trei jucători ai Ghirodei și a finalizat cu un șut la vinclul porții lui Mosoarcă. 0-4 s-a făcut în minutul 74, atunci când proaspăt intratul Andrei Toroc l-a învins pe goalkeeperul Ghirodei cu un șut printre picioare, din mijlocul careului.

O victorie confortabilă, care ne dă un plus de moral pentru următoarele confruntări și care ne asigură pentru al doilea an consecutiv prezența în faza play-off a Cupei României!

Pentru alb-verzi urmează un nou derby vestic în campionat. În etapa a 3-a din Liga a II-a, jucăm în deplasare la CSM Reșița, sâmbătă, de la ora 11.00. Așadar, ne întoarcem pe stadionul „Mircea Chivu”, locul în care pe 8 iunie 2022 sărbătoream promovarea în Liga a II-a!

Antrenorul nostru, Cosmin Stan, a utilizat în meciul de astăzi formula Trifon – Moțiu, Zurbagiu (cpt.), Lalic, Gladun (79, Băluțoiu) – Tănase, Cibi (79, Ristin) – Nortey (62, A. Toroc), Zaluschi (76, Tismonar), Martinov – Paulevici (79, Mercioiu)

Declarația antrenorului Cosmin Stan:

„O victorie fără dubii, după un meci foarte bun. Cel mai mult mă bucură faptul că am marcat multe goluri și, pe lângă acestea, am mai avut o sumedenie de ocazii, printre care patru bare – trei dintre ele lovite de Paulevici. Un joc dominat de la început până la sfârșit, în care ne-am impus fără niciun fel de probleme. Ca perspectivă, încercăm să ne îmbunătățim jocul ofensiv de la meci la meci, dar și cel defensiv, care arată foarte bine. La mine nu există să odihnesc jucători, îmi fac strategia în funcție de ceea ce consider în momentul respectiv. Tratăm fiecare meci la fel de serios, drept dovadă că șase dintre titularii din meciul cu Corvinul au început și astăzi. Ne propunem și anul acesta să ajungem în grupe. Sigur, de la an la an încercăm să ne îmbunătățim performanța de anul trecut. Dacă reușim acest lucru, e senzațional! Dar mai e până atunci un play-off, în care putem da peste o echipă de prima ligă. Urmează două zile în care ne vom pregăti foarte serios pentru meciul de la Reșița, sperăm să ne întoarcem și de acolo cu un rezultat bun și să marcăm goluri!”.