Cifrele sezonului: Un fundaș și un atacant, principalii marcatori

Chiar dacă ediția 2022/2023 a Ligii a II-a încă nu s-a încheiat, fiind în desfășurare play-off-ul competiției, odată cu încheierea play-out-ului vom începe să tragem concluziile după prima participare a echipei noastre în acest eșalon. De această dată, vom vorbi despre marcatori, capitol la care, din punct de vedere numeric, echipa noastră stă cel mai bine la nivelul întregului campionat (și e greu de crezut că situația se va putea schimba în ultimele etape din play-off).

Nu mai puțin de 18 jucători au înscris cel puțin o dată pentru echipa noastră în cele 25 de meciuri disputate în primul sezon de Liga a II-a. Un capitol la care CSC Dumbrăvița conduce detașat la nivelul întregului eșalon, singurele formații care se apropie de acest număr fiind alte trei echipe care și-au încheiat socotelile cu acest sezon: Unirea Slobozia – 16 marcatori diferiți, FK Csikszereda și Concordia Chiajna – câte 15. Echipele care încă mai sunt implicate în play-off au momentan fie 13 marcatori stagionali (CSA Steaua, Politehnica Iași), fie 12 (Dinamo, Unirea Dej, Gloria Buzău, Oțelul Galați). Să mai spunem că marcatorii cei mai puțini i-au avut, în ediția 2022/2023, Metaloglobus București, Ripensia Timișoara și Unirea Constanța – câte 10.

Revenind la echipa noastră, în cele 25 de meciuri disputate alb-verzii au înscris 36 de goluri. Au beneficiat de un singur autogol, cel al ripensistului Gabriel Stoi, în victoria cu 1-0 de pe „Ștefan Dobay” din 1 octombrie 2022. Așadar, celelalte 35 de goluri sunt împărțite între 18 jucători, cele mai multe reușite fiind semnate de fundașul Călin Toma și atacantul Dragan Paulevici – câte 5. De remarcat că Dragan Paulevici a fost golgheterul echipei noastre și în stagiunea precedentă, în Liga a III-a, când a înscris de 7 ori!

Iată lista completă a marcatorilor echipei noastre din ediția 2022/2023 a Ligii a II-a:

5 goluri: Călin Toma, Dragan Paulevici;

4 goluri: Petre Simon, Răzvan Ghinescu;

2 goluri: Costel Zurbagiu, Alexandru Piftor, Alexandru Martinov;

1 gol: Daniel Grigoriu, Luca Bodri, Adrian Ungureanu, Toma Bodri, Patrick Pașcalău, Vlad Gîsă, Adrian Zaluschi, Denis Curea, Andrei Toroc, Ouadie Salhi, Tudor Moțiu.

Să mai menționăm că Alexandru Piftor a încheiat sezonul cu un total de 4 goluri, două dintre ele fiind reușite în sezonul de toamnă, pentru Ripensia Timișoara. Totodată, Adrian Zaluschi marcase o dată pentru Politehnica înaintea sosirii sale la CSC Dumbrăvița.