Cine e pe primul loc?

CSC Dumbrăvița a urcat pe prima poziție în Seria a 8-a și mai are nevoie, teoretic, de un singur punct pentru a-și asigura fotoliul de lider și la finalul stagiunii. Totul după superba victorie repurtată astăzi de alb-verzi, 3-1, în deplasare, cu vecinii de la CSC Ghiroda.

După patru remize consecutive în duelurile directe, echipa noastră a tranșat în sfârșit confruntarea cu Ghiroda, chiar în penultima etapă a campionatului. Sub privirile antrenorilor echipelor din Reșița și Deva – Dan Alexa, respectiv Ștefan Nanu – viitoarele adversare ale celor două timișene la baraj, alb-verzii au reușit o primă repriză magistrală.

În minutul 14, Olaru a ajuns un balon aproape de linia de fund și l-a retrimis spre centrul careului, din stânga, iar Dragan Paulevici a reluat plasat, în dreapta lui Mosoarcă. În minutul 30, scorul a devenit 0-2, după execuția spectaculoasă a căpitanului nostru, Costel Zurbagiu – șut de la 20 de metri, lateral stânga, în vinclul de la colțul lung! S-a făcut scor de neprezentare în minutul 42, atunci când Andrei Făgărășanu a scăpat singur cu portarul Ghirodei, pe care l-a lobat elegant. Scorul putea fi chiar mai mare la pauză, dar Paulevici (44) și Martinov (45+2) nu au găsit spațiul porții din situații ideale.

În repriza secundă, echipa noastră a făcut pasul în spate (o chestiune aflată în subconștienul jucătorilor, după cum avea să explice antrenorul Cosmin Stan). Chiar și așa, pe contraatac, Dumbrăvița putea majora avantajul, dar Paulevici și mai ales Martinov nu l-au învins pe noul portar al gazdelor, Robert Mikloș, intrat între buturi la pauză. În schimb, s-a făcut 1-3 în minutul 66, nou-intratul Grancea învingându-l pe Trifon cu un șut în forță, de la marginea careului. Ghiroda n-a mai avut însă nici forța, nici luciditatea pentru a relansa meciul, în vreme ce echipa noastră a continuat sarabanda ratărilor la poarta lui Mikloș. Au ratat Ilan (88) cu poarta goală și Martinov (în prelungiri) de două ori în aceeași fază prelungită din careul gazdelor.

Fluierul final a declanșat fiesta în micuța familie alb-verde. De pe margine, echipa noastră a fost încurajată de o zgomotoasă galerie, formată și din juniori ai clubului nostru, iar lider de grupare a fost Adrian Ștefan, antrenorul echipei U13, proaspăt calificat în finala națională a Cupei Satelor cu formația comunei noastre. La final, alb-verzii din teren au sărbătorit alături de galerie. Iar fiesta a continuat și la sesiunea de declarații, acolo unde Cosmin Stan a fost întrerupt de apariția elevilor săi, care scandau „Cine e pe primul loc? Cine e pe primul loc? Dumbrăvița!”.

CSC Ghiroda (antrenor Răzvan Leucă): Mosoarcă (46, R. Mikloș) – Sporin, Stupu (46, Bîrloveanu), Hecsko, Coroiu – Precup (46, Grancea), Mancaș (cpt.) – Jichici, Românu (87, Velcan), Trandu – Bădăuță (18, D. Pop)
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Moțiu, Bura-Koț, Bain, Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Olaru (59, Gologan) – Paulevici (76, Ilan), Martinov, L. Bodri (79, Amariei) – Făgărășanu

La cald…
RĂZVAN LEUCĂ: „Cred că prima repriză a fost cea mai slabă repriză de fotbal practicată de noi în acest campionat. Dumbrăvița a știut să ne taxeze greșelile. Cred că până la deschiderea scorului s-a jucat de la egal la egal, dar primul gol ne-a turnat plumb în picioare. Am fost de nerecunoscut! Din păcate, nu se explică nicicum acea primă repriză, una complet sub așteptări. Nu am reușit să ne ridicăm la nivelul evenimentului de azi. A fost în sine un eveniment fotbalistic, care ar fi trebuit să fie altfel gândit. Din păcate, la fotbal, când nu dai 100%, așa se întâmplă…”.
COSMIN STAN: „La noi chiar e foarte multă muncă… Gândiți-vă că de Paști am avut antrenament, de 1 mai am avut antrenament, duminică am avut antrenament. Ăsta e secretul nostru, foarte multă muncă, băieți foarte ascultători și de valoare. Câțiva dintre ei, sunt convins că vor face pasul mai sus în foarte scurt timp. Cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre. Nu vreau să fiu lipsit de modestie, dar am simțit că vom câștiga, pentru că i-am simțit pe băieți extraordinar de montați. După ce ne-am calificat la baraj și am chefuit tot weekend-ul trecut, mă așteptam la o cădere. Dar m-am înșelat, a fost o săptămână extraordinară pentru noi. Din păcate, în repriza a doua am făcut pasul înapoi, iar exact asta le-am zis la pauză să nu facă. Dar e în subconștientul jucătorilor, nu e de judecat lucrul acesta. Ghiroda nu a avut situații foarte mari, în schimb noi am avut situații rasissime și cred că puteam marca nu unul, ci mai multe goluri după pauză!”.