Cosmin Stan: „Cred că va fi cea mai numeroasă asistență din această primăvară!”

Echipa noastră de fotbal a ajuns în fața penultimei etape din play-off-ul Ligii a III-a. Mâine, de la ora 18.00, CSC Dumbrăvița joacă în deplasare, pe terenul vecinilor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Ambele echipe sunt deja calificate matematic la barajul de promovare în Liga a II-a, așa încât miza rămâne titlul de campioană a seriei. Înaintea jocului de mâine, de pe stadionul „Emilian Pavel”, l-am provocat pe antrenorul Cosmin Stan la un scurt dialog…

Cosmin, sunteți din nou față în față cu Ghiroda, într-un derby al echipelor care vor participa la barajul de promovare. Cum vezi acest meci, în condițiile în care mai există miza primului loc și prin prisma faptului că, după patru meciuri directe, încă nu am consemnat o câștigătoare?
Două echipe bucuroase în momentul de față, calificate matematic la barajul de promovare. Dar bucuria ar fi deplină pentru echipa care ar termina pe primul loc. Cum spuneam și înaintea ultimului meci cu cei de la Ghiroda, încercăm să profităm pe cât posibil de forma lor mai slabă din play-off. Sper să putem reuși acest lucru în meciul de mâine.

La precedenta întâlnire cu Ghiroda, cea de la Dumbrăvița, au fost în jur de 400 de spectatori. Te aștepți la o asistență chiar mai mare mâine, având în vedere performanța deja realizată de ambele echipe?
Cred că la acest meci va fi cea mai numeroasă asistență din această primăvară la un meci de Liga a III-a. Se întâlnesc două echipe bune, care vor juca în barajul de promovare. Nu e nimic decis pentru primul loc, așa că sunt toate premisele ca lumea să vină la meci.

Îi simți pe elevii tăi mai încrezători în forțele proprii după realizarea acestei performanțe?
Da, să știți că da! Mă așteptam să fim puțin cu nasul pe sus după calificarea la baraj, dar mă bucur că am anticipat prost. Mă gândeam că la testul cu juniorii mari ai UTA-ei, disputat marți, nu vom face un meci prea strălucit. Dar am făcut un joc bun spre foarte bun, am câștigat 5-0. Mă bucură mult acest aspect!

Sunt probleme de lot înaintea acestui meci?
Da, din păcate avem destule probleme. În principal, e vorba de jucătorii care au ieșit accidentați din meciul cu Crișul de săptămâna trecută. Chiar dacă au început să facă antrenamente încă au dureri. Nu vom risca nimic, în cazul în care și astăzi persistă durerile la anumiți jucători, pentru că la baraj avem nevoie de tot lotul valid. Ar fi vorba de Schinteie, Moțiu, Tismonar, Zurbagiu și Ghinescu. Cu toții s-au confruntat cu probleme.

Apropo de Moțiu, el a primit o nouă convocare la lotul național U18. Cum vezi această realizare pentru tânărul tău fundaș?
Așa e, duminică pleacă la lot unde va rămâne până marți. Mă bucur pentru el că, în decurs de nici două luni, a ajuns la a doua selecție la naționala Under 18. Și-a făcut un cadou frumos pentru majorat, care va fi chiar săptămâna viitoare. E un copil foarte serios, care muncește și chiar merită!