Cosmin Stan: „Lipova va veni montată la Dumbrăvița!”

Echipa noastră de fotbal va reveni pe stadionul „Ștefan Dobay” mâine, cu ocazia confruntării cu Șoimii Lipova, din a treia etapă a play-off-ului Seriei a 8-a a Ligii a III-a. Va fi o revedere cu gruparea arădeană la ceva mai mult de o lună distanță de la victoria de răsunet reușită de alb-verzi pe arena „Motorul” din Arad, 3-0, în prima etapă disputată în 2022.

Antrenorul formației noastre, Cosmin Stan, e convins că amintirea încă proaspătă a eșecului direct din 11 martie va motiva suplimentar echipa din Lipova pentru deplasarea de la Dumbrăvița.

„Țineți minte ce spuneam înainte de ultimul meci cu Lipova? Atunci aveam nevoie de victorie pentru a intra în play-off și spuneam că mi-aș dori să jucăm de multe ori împreună, să ne îndrăgostim de ei. Primul pas l-am făcut atunci, pe «Motorul», iar acum urmează pasul al doilea. Sper să continuăm meciurile cu Lipova pe linia începută în acel meci. Sunt convins că vor veni mai montați la Dumbrăvița, prin prisma acelui 0-3 de acum o lună! Lipova e o echipă care nu prea știe să piardă. Încă de atunci se gândește la revanșă, dar cred că e mai bine așa”, ne-a declarat Cosmin Stan.

În opinia tehnicianului nostru, Șoimii Lipova nu și-a revenit încă după eșecul din 11 martie, deși rămâne în continuare principala favorită pentru ocuparea locului 2, prin prisma bugetului și a lotului. Pe de altă parte, Cosmin Stan speră ca elevii săi să spargă gheața mâine și să găsească drumul spre gol pentru prima oară în acest play-off.

„Nu cred că și-au revenit. O echipă cu bugetul lor, cu jucătorii lor, a câștigat un singur meci din patru, și acela în minutul 90+4. Aproape la fiecare meci schimbă sistemul de joc, pentru că nu le iese, nu din altă cauză. Iar asta spune că sunt probleme. Pe de altă parte, pe mine mă îngrijorează faptul că noi nu am reușit să marcăm în primele două etape, în condițiile în care în sezonul regular am înscris foarte multe goluri. Am lucrat în acest sens pe tot parcursul săptămânii și sper ca vineri să spargem gheața din acest punct de vedere și să marcăm măcar un gol mai mult decât Lipova. Pe de altă parte, la acest meci, și un rezultat de egalitate ar fi mulțumitor, pentru că ar ține Șoimii sub noi. Eu consider în continuare că Lipova e principala favorită la locul 2”, a mai spus Stan.

Avem vești bune legate de starea de sănătate a lotului. După ce a ratat cea mai mare parte a pregătirii de iarnă și etapele disputate până acum din sezonul de primăvară, sunt șanse să îl vedem din nou pe gazon pe atacantul Dragan Paulevici. Altfel, nu au apărut noi probleme de sănătate.

„Nu avem nicio problemă de lot. Olaru a fost răcit, dar de ieri (miercuri) a revenit la antrenamente. Paulevici a revenit și el la antrenamente de luni. Primele două zile le-a făcut separat, iar în cea de-a treia a intrat în programul normal al echipei. Probabil ne vom baza și pe el la meciul cu Lipova, după foarte multă vreme. În rest, sunt cei doi accidentați de lungă durată, Amariei și Benea. Dar Amariei a început și el recuperarea, iar într-o lună de zile ar putea să revină. Momentan, a început exercițiile de kinetoterapie și merge bine. Vom vedea…”, a conchis Cosmin Stan.

Partida CSC Dumbrăvița – Șoimii Lipova, care deschide etapa a 3-a a play-off-ului Seriei a 8-a, va avea loc mâine, de la ora 17.00, pe stadionul „Ștefan Dobay”.