Cosmin Stan: „Sperăm să continuăm trendul ascendent!”

Echipa noastră de fotbal încheie mâine sezonul regular din Liga a III-a, cu un meci în deplasare, pe terenul nou-promovatei Frontiera Curtici. Alb-verzii vin după trei victorii consecutive în campionat, toate fără gol primit, iar un rezultat pozitiv și în meciul de mâine i-ar putea aduce în situația de a intra în play-off de pe locul 2.

După meciul de săptămâna trecută, cu Pobeda Dudeștii Vechi, înainte să se cunoscă deznodământul meciului Pecica – Lipova (2-2 – rezultat prin care Dumbrăvița și-a asigurat matematic locul 3), antrenorul Cosmin Stan spunea: „Sperăm să nu alergăm după doi iepuri și să ne alegem doar cu locul 4”. Cum poziția a treia e deja asigurată, tehnicianul nostru a continuat pe aceeași linie: „E clar că un iepure am prins deja. Deci nu putem spune că nu ne alegem cu nimic!”.

Legat de meciul de mâine, să spunem că se întâlnesc două dintre cele trei echipe din Seria a 8-a care au bifat câte două victorii în 2022 (a treia e prima clasată, CSC Ghiroda!). Frontiera Curtici a câștigat ambele deplasări pe care le-a avut la începutul sezonului de primăvară, 2-1 la Chișineu Criș și 1-0 la Periam, astfel că nou-promovata arădeană traversează o formă cât se poate de bună.

„Sunt de apreciat rezultatele lor din aceste ultime două etape. Au două victorii consecutive, asta în condițiile în care ei nu se antrenează zilnic. Au și probleme financiare, se și confruntă cu multe accidentări. E chiar de apreciat și de aplaudat ceea ce reușesc ei să facă! Dar, bineînțeles, pe noi ne interesează scopul nostru. Încercăm, în primul rând, să ne consolidăm locul 3, pentru că de acesta suntem siguri. Încercăm să avem o diferență cât mai mare față de locul 4, iar dacă ne ajută și rezultatul din meciul Crișul – Periam, sperăm și la locul 2! Însă condiția sine-qua-non e ca noi să câștigăm meciul de la Curtici. Sperăm să ne continuăm trendul ascendent și să obținem o nouă victorie, poate chiar fără gol primit. Cred că ne stă la îndemână să facem asta, chiar dacă avem probleme de lot. Dar să nu anticipăm și să vedem ce se va întâmpla sâmbătă!”, a declarat Cosmin Stan, în avampremiera meciului de la Curtici.

Problemele de lot nu ne ocolesc nici de această dată, așa încât vom fi lipsiți, la Curtici, de doi oameni de bază. „Din păcate, avem din nou problemele noastre medicale. La fiecare meci, pică câte un jucător, iar dintre cei accidentați dinainte, nu revine niciunul. Îl avem pe Tismonar suspendat, iar Martinov nu s-a antrenat toată săptămâna și are pauză până luni. Poate va fi trecut pe bancă, dar nu cred că are cum să joace. E o problemă musculară, care i se trage de la mai vechea lui durere la nervul sciatic”, a spus Cosmin Stan.

Totuși, o veste bună e evoluția pozitivă a recuperării atacantului Dragan Paulevici, care a lipsit pe toată perioada pregătirii de iarnă din pricina unei pubalgii. „Avem speranțe cu Paulevici, pentru că recuperarea lui merge foarte bine. Urmează să mai facă un RMN și, dacă totul va arăta bine acolo, s-ar putea să-l avem în scurt timp la antrenamente”, a anunțat Stan.

Partida Frontiera Curtici – CSC Dumbrăvița (la fel ca toate jocurile etapei a 18-a din Seria a VIII-a) va avea loc mâine (sâmbătă), de la ora 15.00.