CS Tunari, ultimul nostru oaspete la Ghiroda

Echipa noastră de fotbal se pregătește de al doilea joc de campionat din această săptămână. În etapa a 6-a a Ligii a II-a, primim vizita nou-promovatei CS Tunari. Meciul e programat sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „Emilian Pavel” din Ghiroda. Înaintea întâlnirii cu ilfovenii aflați momentan pe locul 19 în clasament, am purtat un dialog cu antrenorul nostru principal, Cosmin Stan.

Cosmin, a trecut bucuria victoriei de la Buftea, iar peste două zile urmează un nou meci important, cu nou-promovata din Tunari. Totuși, te-aș întreba pentru început care e starea de spirit în vestiar și cât de mult contează că abordați un meci de pe loc de play-off?

Nu cred că are nicio importanță faptul că acum suntem pe loc de play-off. Chiar nicio importanță! Suntem abia la început de campionat, clasamentul încă nu reflectă valoarea echipelor, poate după patru-cinci etape vom putea discuta despre o ierarhie reală. Într-adevăr, starea de spirit nu poate fi decât bună după două victorii consecutive, ambele în deplasare. Încercăm să spargem gheața și pe teren propriu, cu ghilimelele de rigoare. E ultimul joc pe care îl disputăm la Ghiroda, urmând ca de la meciul cu Metaloglobus, din 30 septembrie, să revenim la Dumbrăvița.

Fizic și medical, e timp suficient de refacere după o deplasare lungă, totuși, în prima jumătate a săptămânii?

Ieri am avut doar refacere, nu și antrenament. Urmează să vedem exact care e starea jucătorilor. Totuși, sunt patru zile de marți până sâmbătă, spre deosebire de precedenta săptămână cu două jocuri, când au fost doar trei zile între meciurile cu UTA și Mioveni. Acum avem o zi în plus. Sper să nu avem probleme din acest punct de vedere și să continuăm jocurile bune pe care le-am avut în ultimul timp, cu un rezultat pe măsură sâmbătă.

Salhi va lipsi cu siguranță, după cartonașul roșu încasat la Buftea, în schimb va reveni Cibi după stagiul echipei naționale din Israel. Care mai e situația lui Țieranu, care a absentat marți din cauza unei accidentări?

Țieranu continuă tratamentul, deocamdată nu se antrenează. Mâine îl mai vede o dată doctorul echipei și ne va spune dacă va putea relua antrenamentele de luni sau dacă va trebui să continue tratamentul. Cibi revine și el de la acțiunea lotului U19, din Israel. Într-adevăr, lipsește Salhi, care a fost suspendat trei etape, deci toată luna septembrie nu ne vom putea baza pe el. Cam acestea sunt problemele de lot până în momentul de față.

Cum vezi întâlnirea cu CS Tunari, o nou-promovată, dar cu un lot cu mulți jucători cu experiență, care împreună au peste 600 de prezențe în prima ligă a României?

Cam toate echipele au jucători cu experiență, care au jucat la nivelul primei ligi. Și adversara noastră e în această situație. Cei de la Tunari nu au avut un început prea bun, au doar un egal în primele cinci etape. Pe noi ne interesează mai puțin de adversar, cum am spus, ne dorim să continuăm pe linia ascendentă din ultimul timp și să câștigăm și meciul de sâmbătă. Am văzut pe pagina clubului că lumea e foarte optimistă, având în vedere că jucăm cu echipa de pe penultimul loc și s-ar impune o victorie la scor. Nu plecăm urechea la aceste lucruri. Sigur, ceea ce scrie lumea, ne ambiționează. Văd că sunt așteptări mari de la noi, după un singur sezon în Liga a II-a, și cred că e un lucru bun. Asta ar trebui să ne ambiționeze și să ne dea și mai mult moral, faptul că lumea ne vrea din ce în ce mai buni.