Înfrângere cu Corvinul înainte de intrarea în cantonament

Echipa noastră de fotbal a disputat astăzi cel de-al patrulea amical din această pauză de iarnă. Alb-verzii s-au deplasat, la Simeria, pentru întâlnirea cu Corvinul Hunedoara. Gazdele s-au impus cu 5-1, după un meci în care Dumbrăvița a deschis scorul și care s-a remarcat prin câteva intrări peste limita regulamentului ale adversarilor.

A fost un joc de o bună intensitate pentru această perioadă de pregătiri. Prima șansă a partidei le-a aparținut hunedorenilor, în minutul 7, când Velisar a centrat de pe stânga pentru reluarea cu capul a atacantului Lupu, peste poartă. Replica a venit în minutul 16, când Paulevici a șutat de la marginea careului, însă pe direcția portarului Blaga, care a reușit să rețină. În minutul 21, același Paulevici a fost faultat din postură de ultim apărător de Adrian Nicolae, fundașul gazdelor a văzut direct cartonașul roșu, dar conform înțelegerii dintre cele două echipe, acesta a fost înlocuit de Viorel Lică. Lovitura liberă rezultată a fost executată impecabil de Cristian Gavra, care l-a învins pe Blaga cu un șut de la 16 metri, ușor lateral dreapta, la colțul lung.

Corvinul a reușit să întoarcă rezultatul până la pauză, punctând de două ori într-un interval scurt de timp. Mai întâi, în minutul 28, Bradu a centrat din corner, Câmpan a prelungit cu capul pe spate, spre bara a doua, de unde Antoniu Manolache a reluat cu capul în plasă. Apoi, în minutul 31, defensiva noastră a blocat un șut al lui Pîrvulescu din partea stângă, dar balonul a ajuns la Marius Lupu, care a trimis sub transversală, din cinci metri.

Hunedorenii s-au distanțat pe tabelă la începutul reprizei a doua. Tânărul Timotei Mitran a reușit o „triplă”, în minutele 48, 54 și 62, de fiecare dată reluând din fața porții, în urma unor nesincronizări ale defensivei noastre. Jocul a rămas însă la fel de tare ca în prima repriză, iar în minutele 67 și 70, alți doi jucători ai Corvinului au văzut cartonașul roșu. Mai întâi, Sebastian Ion a avut o intrare întârziată din spate, dar conform înțelegerii a rămas pe teren. Apoi, Timotei Mitran a intrat violent asupra lui Salhi, prin alunecare, cu talpa direct pe genunchiul marocanului, care s-a ales cu o tăietură adâncă. Acesta nu a mai putut continua jocul, fiind nevoie și de intervenția ambulanței, iar în locul său a reintrat Băluțoiu. La Corvinul, Mitran a fost schimbat de Răducanu.

Au mai fost ocazii la cele două porți și în ultimele secvențe. În minutul 86, o șansă mare pentru echipa noastră: Olaru a fost lansat în adâncime, a scăpat singur cu Lefter, dar a trimis exact pe direcția portarului Corvinului. La faza imediat următoare, Iacob a înaintat cu balonul câțiva zeci de metri și a tras de la distanță, puternic, dar peste poartă.

Prima repriză: Trifon – Băluțoiu, Răuță, Zurbagiu (c), Gladun – Morariu, Salhi – Nortey, Gavra, Ekmekci – Paulevici

A doua repriză: P. Toroc – Morariu, Moțiu, Horcea, Ghinescu (c) – Ristin, Salhi (70, Băluțoiu) – Sofran, Olaru, Solabi – Tismonar

Au lipsit de la jocul de astăzi Cibi (accidentat – va rata stagiul de pregătire centralizată) și Martinov (cu o situație momentan incertă, dar prezent pe lista pentru cantonament).

Vă amintim, clubul nostru a semnat astăzi înțelegerile cu fundașul central Andrei Răuță (28 de ani, ultima oară la CSM Reșița) și atacantul Cristian Gavra (30 de ani, venit de la Șoimii Lipova).

Echipa va intra direct în cantonamentul ce se va desfășura, până pe 3 februarie, la Pensiunea Anette din Covaci.

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan:

„Cred că meciurile cu echipele de juniori pe care le-am făcut până acum chiar nu contează. Am făcut aceste meciuri pentru că știam că vom avea foarte mulți jucători în probe și am vrut să îi vedem cu echipe mai accesibile. Din păcate, dintre ei nu a rămas niciunul, astăzi a fost pe teren ultimul dintre ei, Solabi, dar nu va rămâne nici el, pentru că nu m-a mulțumit. Consider că în momentul acesta nu e jucător de Liga a II-a. Referitor la jocul de astăzi, am reușit o primă repriză foarte bună, în care am și condus. Golurile primite au venit pe nesincronizări în zona centrală, e normal, pentru că Răuță e la prima întâlnire cu echipa, azi dimineață a venit la club, a semnat și a urcat în autocar. Era clar că nu putea fi atât de repede pe aceeași lungime de undă cu Zurbagiu. Dar o primă repriză încurajatoare, cu un joc bun. După pauză, am jucat cu mulți tineri, care anul trecut au evoluat mai puțin, iar acest lucru s-a văzut. Au fost copleșiți la început, dar trebuie să avem răbdare și încredere în ei, pentru că sunt copii talentați. Le lipsesc jocurile, dar cred că în această perioadă de pregătire le vor prii meciurile amicale, care sunt multe la număr, și vor ajunge să se ridice la nivelul celor care au început azi meciul. Avem nevoie și de cei care au jucat în cea de-a doua repriză, dar cuvântul de ordine în cazul lor e răbare. Trebuie să fim răbdători cu ei, să îi încurajăm permanent. Cred că dacă 1-2 din cei care au evoluat după pauză am putea să-i aducem la nivelul formulei din prima repriză, am avea mult de câștigat ca echipă”.

„Cristi Gavra aduce un plus de experiență în teren. Nu am avut în toamnă jucătorul care să țină de minge, să o protejeze bine, dar îl avem acum. Sper să fie sănătos, pentru că e un jucător care sunt convins că ne va ajuta foarte mult”.

„Suntem la începutul cantonamentului, încercăm să mai aducem jucători pe linia de fund. Într-adevăr, e compartimentul în care suferim cel mai mult, pentru că de acolo au plecat cei mai mulți jucători în această iarnă. Mai ales în zona centrală, avem probleme, care s-au văzut acut în a doua repriză. Sper să mai putem aduce, să vedem…”.

„Cibi pierde cantonamentul, din cauza unei rupturi musculare, o accidentare survenită în afara programului de antrenament. Dar, fiind tânăr, sper că se va recupera repede și să fie la un nivel optim cu pregătirea până la reluarea campionatului. Martinov oscilează între a pleca și a rămâne la echipă. Se știe că el are o situație mai aparte, încă de la Liga a III-a, cu un serviciu solicitant și cred că nu mai vrea să continue cu fotbalul de performanță”.

„Va mai fi un jucător care își va rezilia contractul. Dintre cei 16 jucători care sunt pe lista din cantonament – unde îl includ și pe Martinov –  sper să rămână toți. Și așa am schimbat peste 40% din lotul cu care am terminat în toamnă”.