Meciul cu Politehnica Iași, șansa revenirii pe linia de plutire

Echipa noastră de fotbal revine în fața propriilor suporteri după trei săptămâni. În etapa a 13-a din Liga a II-a, CSC Dumbrăvița întâlnește Politehnica Iași, la exact 39 de zile după ultima confruntare directă, din play-off-ul Cupei României, încheiată cu victoria echipei noastre la loviturile de departajare. Meciul de campionat va fi mâine, de la ora 11.00, pe stadionul „Ștefan Dobay” și va fi transmis live video pe platforma FRF.TV.

Astăzi a avut loc conferința de presă premergătoare jocului cu Politehnica Iași, în locația deja obișnuită, localul The Scotland Yard – Gastropub. Au răspuns întrebărilor presei antrenorul principal Cosmin Stan, însoțit de jucătorii Denis Blickling și Dragan Paulevici.

În continuare, redăm declarațiile oferite de cei trei la conferința de presă.

COSMIN STAN

„Nu suntem într-o perioadă prea bună, venim după trei înfrângeri consecutive – una în Cupă și două în campionat. Dar în viața unei echipe nu pot fi doar lucruri bune, zâmbete și soare. Noi am mai trecut prin astfel de momente la începutul sezonului, când am avut tot trei înfrângeri la rând în campionat, după care a urmat o serie de șase meciuri în care am reușit cinci victorii și o înfrângere, în toate competițiile. Sperăm ca și acum să putem trece peste aceste momente mai proaste și să urmeze o nouă serie de rezultate pozitive. E clar că ne-am pierdut mult din identitate în ultimele două meciuri. Toată lumea cred că a apreciat Dumbrăvița pentru atitudinea din timpul jocurilor, pentru munca depusă de echipă. Ne-au lipsit aceste lucruri la ultimele două jocuri, iar eu le pun doar pe seama faptului că, după meciul cu Rapid, ne-am luat puțin nasul la purtare și am crezut că suntem prea fotbaliști. Dar având în vedere că noi suntem o echipă de atitudine și de muncă, putem recăpăta foarte ușor aceste atribute, pentru asta știm să facem cel mai bine. Totul pleacă de la concentrare, de la setarea fiecărui jucător. Consider că nu trebuie să ne chinuim prea mult pentru a redeveni ce am fost, pentru că ăștia suntem noi, cu asta am obișnuit publicul de aproape un an și jumătate”.

„Am avut unele probleme și la antrenamente, cu concentrarea și atitudinea, dar mai mult înainte de meciul de la Miercurea Ciuc. Deci imediat după meciul cu Rapid. În săptămâna următoare a fost un plus, dar la Brașov am făcut un joc foarte modest. Am spus asta de la început: noi nu am venit în Liga a II-a să stăm cu fundul în poartă și să pierdem la diferențe mici. Încercăm să jucăm! Într-adevăr, nici pe atac nu ne-a ieșit jocul la Brașov, dar nici nu vom rămâne aproape de poartă și să ne apărăm și să pierdem la limită. Noi jucăm fotbal, am încercat asta oriunde am mers. E drept, că nu tot timpul ne ies aceste lucruri”.

„Și Politehnica Iași e o echipă cu probleme, dar totuși se află în zona play-off-ului. După meciul de Cupă am văzut că s-a făcut mult caz de faptul că ei au venit cu echipa a doua la meciul cu noi, dar nimeni n-a zis că și Dumbrăvița a jucat cam tot cu rezervele la acel meci. Probabil asta a fost o scuză din partea lor”.

„Au revenit la antrenamente Zurbagiu și Martinov. «Jardel» chiar se simte foarte bine, în vreme ce Zurbagiu a făcut ieri primul antrenament cu echipa. Vom vedea care va fi starea lor. Mai avem probleme cu Trifon, care și-a luxat un deget la antrenamentul de alaltăieri, iar Călin Toma a avut și el unele probleme”.

DENIS BLICKLING

„Văd un meci de luptă, un meci greu, dar eu zic că suntem pregătiți să facem un meci bun și sunt convins că putem lua punct sau puncte. Nu știu dacă avem un ascendent moral față de cei de la Iași, pentru că și pentru noi au urmat niște înfrângeri. Toate meciurile sunt grele, așa că vă dați seama că și jocul cu Iașiul e unul dificil. Eu zic că vom face o figură frumoasă și vom aduna punctele necesare”.

„E mai greu în Liga a II-a decât în Liga a III-a, dar încetul cu încetul mă acumodez și cred că voi face față tot mai bine cu timpul. Faptul că sunt mulți jucători aici pe care îi cunoșteam din fotbalul arădean m-a ajutat foarte mult să mă acomodez. Dar și băieții de aici, din Timiș, au fost foarte de treabă cu mine”.

DRAGAN PAULEVICI

„Mâine ne așteaptă un meci greu și spun asta prin prisma moralului, care la noi a scăzut după aceste trei înfrângeri. Însă foamea de puncte este și mai mare și sper că atât eu cât și echipa să dăm dovadă de atitudine și devotament, astfel încât să intrăm în acest meci cu bine, să putem scoate punct sau chiar puncte. Are dreptate și domnul antrenor, s-a văzut că au fost probleme de atitudine la echipă. Eu personal am simțit și oboseala, am fost puțin storși de energie. Mă așteptam ca la meciul cu Brașovul să fie altceva, dar am intrat puțin timorați, lipsiți de vlagă și, cu toate că am început bine repriza a doua am primit acel gol 2 care ne-a pus plumb și mai mult în ghete. Suntem o echipă de moral, de luptă și atunci când ne lipsește atitudinea ne e foarte greu. Sper ca la acest meci să nu mai avem această problemă, să ne mobilizăm și să scoatem puncte, pentru că suntem într-o zonă a clasamentului care nu ne face cinste și nu am vrea să iernăm acolo”.