O mare gură de oxigen, după 2-0 cu Unirea Constanța

Echipa noastră de fotbal s-a impus cu 2-0 în ultimul meci disputat acasă în acest an calendaristic, în fața Unirii Constanța. Meciul din etapa a 15-a a Ligii a II-a a consemnat deblocarea alb-verzilor, care veneau după o serie negativă, de șase înfrângeri consecutive în campionat și Cupă. Practic, victoria a venit pentru elevii lui Cosmin Stan la 41 de zile distanță de la precedentul succes, 2-1, tot pe „Ștefan Dobay”, cu CSM Slatina.

Jocul de astăzi s-a disputat pe un teren greu, îmbibat cu apă, care i-a încurcat pe jucătorii ambelor formații. Chiar și așa, după cum avea să remarce la final și antrenorul Cosmin Stan, ritmul a fost foarte bun, iar ocaziile clare de gol neașteptat de numeroase pentru o asemenea suprafață.

Scorul a fost deschis chiar la prima acțiune de atac a meciului, în minutul 3, atunci când Paulevici l-a lansat excelent pe Petre Simon, care a marcat la colțul lung, de la 14 metri lateral dreapta. Un minut mai târziu, Paulevici a scăpat singur spre poartă de pe stânga, a încercat să trimită plasat dar balonul a trecut mult pe lângă poartă. Iar la faza imediat următoare a venit și replica Unirii – șut al lui Niță din interiorul careului, reținut în doi timpi de Trifon. Se putea face 2-0 și în minutul 30, atunci când Martinov a scăpat și el singur, de pe stânga, dar a preferat o pasă în fața porții, pentru apariția lui Paulevici, care nu ajunsese însă în apropierea careului mic. La fel de bine se putea însă intra cu 1-1 la pauză, finalul de repriză fiind controlat de oaspeți. În minutul 33, Pandele a trimis un șut de la 30 de metri, puțin pe lângă poartă. Apoi, în minutul 41, Robert Tudor a reluat cu capul din careu, Trifon a respins, iar la cornerul rezultat Ciuciulete a fost găsit în poziție excelentă, dar a trimis tot cu capul paralel cu poarta. În fine, în minutul 43, Malama s-a trezit singur doar cu Trifon în față, dar nu a reușit să îl învingă pe portarul echipei noastre.

Repriza a doua a început cu o ocazie imensă a Unirii: în minutul 50, Chirițoiu a executat o lovitură liberă din lateral stânga, la colțul scurt, Trifon nu a reușit să rețină, iar din portarul nostru mingea a ricoșat în bara laterală. Jocul s-a mutat la cealaltă poartă, acolo unde Paulevici (min. 53) și Simon (55) au ratat din poziții ideale. S-a făcut în cele din urmă 2-0 în minutul 57, atunci când Martinov a fost faultat în jumătatea adversă, centralul Szabolcs Kovacs a lăsat avantaj, Ghinescu a urcat în careu de pe flancul stâng și a trimis o centrare șutată în fața porții, de unde Dragan Paulevici a împins mingea în plasă. Până la final, Dumbrăvița a fost echipa care a controlat ostilitățile, iar scorul putea lua proporții. Paulevici a fost aproape de „dublă” în minutul 68, când a șutat de la 14 metri, din lateral dreapta, la vinclul de la colțul scurt, însă Udrea a respins spectaculos în corner. Apoi, Luca Bodri a fost protagonist în două situații: în minutul 74, când a trimis cu capul destul de moale, de la 7 metri, iar portarul a reținut, și mai apoi în minutul 80, când a șutat puternic de la 16 metri, dar pe direcția lui Udrea care a respins în față. Dublă ocazie în minutul 85: Martinov a scăpat de pe stânga și a șutat din poziție de unu contra unu cu portarul peste transversală; balonul a fost rapid recuperat de ai noștri, iar Amariei a trimis de pe dreapta, în fața porții, pentru Simon, care însă nu a reușit să imprime forță șutului său, balonul fiind reținut de Udrea.

S-a încheiat în cele din urmă 2-0, iar Dumbrăvița respiră aer curat, reușind prima victorie din acest sezon la mai mult de un gol diferență și primul meci fără gol primit după aproape două luni (precedentul fusese la victoria cu 1-0 în fața Ripensiei, de pe 1 octombrie). Urmează două meciuri în deplasare până la vacanța de iarnă: sâmbăta viitoare, în campionat, la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Șelimbăr, iar în miercurea ce va urma, în grupele Cupei României, la CSM Alexandria.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu – L. Bodri, Tănase, Curea – Paulevici (83, Olaru), Simon, Martinov

Unirea Constanța (antrenor John Ene): Udrea (cpt.) – Cireșoiu (46, Lăcătuș), Cană, Șuteu, Arnold – Pandele, Ciuciulete – Malama (62, Neacșu), Niță, R. Tudor (88, Mitrică) – Chirițoiu (62, Tudose)

Declarațiile antrenorilor

COSMIN STAN

„Un meci de șase puncte! Am reușit să câștigăm, sper că ne-am deblocat cu victoria asta și sper să luăm puncte și din ultima deplasare, cea de la Râmnicu Vâlcea, cu CSC Șelimbăr. Cred că astăzi, dacă terenul ar fi fost bun, ați fi văzut un spectacol extrem de agreabil. Ambele echipe au fost preocupate să joace, au avut un joc ofensiv bun. Păcat că starea terenului nu le-a permis în totalitate jucătorilor să-și etaleze calitățile. Dar a fost un joc foarte bun pentru această suprafață, cu un ritm foarte bun, s-a jucat de la o poartă la alta. Vreau să îi felicit și pe cei de la Unirea Constanța, o echipă cu jucători foarte talentați. Pfuuu, cât am ratat astăzi… Dar am dat totuși două goluri și e bine că le-am reușit și pe acestea! Suferim la finalizare, iar asta se și vede. Golgheterii noștri de până acum  au doar două goluri – Ghinescu, Simon și Paulevici. Cred că asta spune totul despre oamenii de gol pe care îi avem în echipă”.

„Nu am făcut schimbări pentru că am fost mulțumit de joc. Chiar am fost mulțumit! La alte meciuri, făceam și câte trei sau patru modificări, iar cei veniți de pe bancă nu aduceau nimic în plus. Astăzi chiar a mers foarte bine jocul. Am făcut o singură schimbare, când Paulevici s-a accidentat, iar în locul său a intrat Olaru, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale lui în Liga a II-a, chiar dacă a jucat puțin. Asta vreau eu de la el! La Paulevici, cred că a fost doar o încărcare musculară foarte mare, pentru că a făcut mult efort. Dar voi vorbi și cu medicul să vedem exact situația lui”.

JOHN ENE

„Ținând cont și de experiența noastră mai redusă, dar și de starea terenului, cred totuși că a ieșit un joc frumos, cu ocazii de ambele părți. Pot să spun că în anumite momente am avut și noi ocazii foarte bune și puteam poate schimba soarta jocului. Dar felicit echipa din Dumbrăvița, a fost peste noi în multe momente ale jocului, iar rezultatul probabil că este echitabil. Au fost multe absențe la noi, am înscris doar 17 jucători pe foaia de joc. Sunt mulți accidentați, am avut și doi suspendați, inclusiv pe antrenorul principal Dacian Nastai. Chiar și așa, cred că am făcut un joc bun”.

„Probabil că în iarnă vor mai fi sosiri la echipă. Avem nevoie de trei-patru jucători cu experiență, s-a discutat și se ia în calcul această variantă”.