Orțișoara, următoarea destinație!

Echipa noastră de fotbal încheie a treia săptămână de pregătire cu un amical în deplasare. Alb-verzii se duelează mâine, de la ora 12.00, cu formația de Liga a IV-a Cocoșul Orțișoara, antrenată de unul dintre cei mai experimentați tehnicieni din zonă, Gheorghe Chimiuc.

Pentru fotbaliștii noștri, a fost o săptămână de acumulare fizică, însă antrenorul Cosmin Stan și-a fixat câteva obiective precise pentru testul de mâine, mai cu seamă în plan tactic.

Săptămâna aceasta a fost una foarte grea pentru noi și încă nu e gata. Chiar azi (vineri) avem două antrenamente, iar cel de după-amiază va fi unul foarte solicitant. A fost o săptămână de încărcare și e clar că, la meciul cu Orțișoara, nu vom avea prospețime. Dar, la acest joc, vom urmări implementarea principiilor sistemului pe care îl jucăm, 4-2-3-1. Am lucrat și am discutat destul de mult particularitățile acestui sistem în ultimele zile, e important să cunoaștem foarte bine mișcările, atât pe fază ofensivă, cât și pe fază defensivă. Sistemul acesta nu e nou pentru echipa noastră, dar să nu uităm că avem nouă jucători noi, iar în afara lui Făgărășanu toți sunt copii. Ei trebuie să înțeleagă ce vreau eu de la acest sistem, 4-2-3-1. Nu e un sistem universal, nu toți antrenorii îl abordează la fel. Eu am niște particularități, care vreau să fie respectate, iar ceea ce am discutat în această săptămână vreau să văd că se pune în practică la meciul de mâine. Trebuie să se vadă că știm mișcările în teren. Chiar dacă nu ne iese totul, e important să știm mișcările”, ne-a declarat Cosmin Stan.

Pentru jocul de la Orțișoara, întreg lotul nostru este valid, cu excepția atacantului Dragan Paulevici, ale cărui probleme medicale necesită un repaus mai lung.

Adversarul nostru de mâine, Cocoșul Orțișoara, ocupă locul 8 în clasamentul Ligii a IV-a Timiș. Formația antrenată de Ghiță Chimiuc a acumulat 32 de puncte (9 victorii, 5 remize, 5 înfrângeri), în cele 19 etape scurse din actuala ediție.

Acesta va fi al cincilea amical din această iarnă pentru CSC Dumbrăvița. Alb-verzii au adunat, până acum, trei victorii – 4-2 cu Ripensia U19, 5-3 cu UVT și 2-0 cu Progresul Pecica și o înfrângere – 0-7 cu Politehnica Timișoara.