Pentru a treia oară la Buftea în 2023

Echipa noastră de fotbal are parte de o pauză mai scurtă decât alte echipe de Liga a II-a în această perioadă. Ne pregătim de meciul restant din prima etapă a campionatului, din deplasare, cu Progresul Spartac București, care a fost reprogramat pentru ziua de marți, 12 septembrie, de la ora 11.00, la Centrul Național de Fotbal (CNAF) din Buftea.

A fost o săptămână lungă de pregătiri, care a început cu probleme de sănătate pentru mai mulți jucători în urma deplasării de la Mioveni.

„Am contractat o enterocolită la deplasarea de la Mioveni, am avut mai mulți jucători cu probleme medicale. Încetul cu încetul, ne punem pe picioare. Singura problemă majoră în ceea ce privește accidentările e Țieranu. El va începe antrenamentele abia de săptămâna viitoare, din cauza problemei medicale pe care o are. Ne va lipsi marți și Cibi, care e la lotul național U19 și se întoarce abia miercuri din Israel”, a declarat antrenorul principal Cosmin Stan.

Dincolo de problemele medicale, la capitolul moral echipa stă bine, după ce a obținut primul succes din campionat pe un teren greu, al unei echipe proaspăt retrogradate din elită.

„Ne-a ajutat victoria de la Mioveni în ceea ce privește moralul și în ceea ce privește descătușarea. Săptămâna aceasta, am încercat să dăm și mai mult moral jucătorilor printr-un meci deja tradițional cu juniorii U17 ai clubului. Asta tocmai pentru a marca cât mai multe goluri și pentru a crește moralul cât mai mult. Sunt mulțumit de modul în care au decurs pregătirile săptămâna aceasta. A fost însă o săptămână lungă, ne antrenăm inclusiv astăzi (n.r. duminică), după care vom pleca încrezători spre Buftea”, a mai spus Cosmin Stan.

Pentru echipa noastră, va fi a treia întâlnire cu Progresul Spartac din anul 2023, și precedentele două desfășurându-se tot la Buftea. A fost mai întâi o remiză albă, la 4 martie, în penultima etapă a sezonului regular, și apoi un eșec, scor 2-3, la 29 aprilie, în penultima rundă din play-out. Antrenorul Cosmin Stan speră ca, de data aceasta, deznodământul să fie favorabil echipei sale:

„După un egal și o înfrângere, ar fi excelent pentru noi să urmeze victoria! Progresul e o echipă care a transferat foarte mult în ultimul timp și care a început să se pună pe picioare. Au făcut un meci bun săptămâna trecută la Reșița, chiar și în precedentul meci de acasă, cu Corvinul, deci se vede că sunt într-o creștere evidentă. Și ca joc, și ca lot, pentru că am spus că au transferat mulți jucători tineri, jucători foarte buni. Dar ne interesează mai puțin adversarul, ne interesează mai mult de noi, să ne continuăm prestațiile bune din ultima perioadă, începând de la a doua repriză cu Viitorul Pandurii și continuând cu UTA și Mioveni. Încercăm să menținem același ritm de jocuri și rezultate bune”.

Echipa noastră va pleca mâine (n.r. luni) dimineață spre zona Capitalei, urmând să se întoarcă acasă imediat după jocul cu Progresul Spartac. La finele săptămânii viitoare, în etapa a 6-a a Ligii a II-a, vom disputa al doilea meci în calitate de gazde la Ghiroda, în compania nou-promovatei CS Tunari. Meciul de pe stadionul „Emilian Pavel” se va juca sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 11.00.

Foto: Progresul Spartac ’44 (Facebook)