Plecăm victorioși de la Chiajna

În etapa a 18-a a Ligii a II-a de fotbal, echipa noastră a reușit o victorie extrem de importantă, 2-0, în deplasare, la Concordia Chiajna. Diferența de pe tebelă s-a făcut în minutele finale, prin reușitele lui Dragan Paulevici și Răzvan Ghinescu.

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, cu puține ocazii mari la cele două porți. Echipa noastră a trimis primul șut periculos în minutul 9, prin Sofran, care a tras peste transversală de la 22 de metri. O situație foarte bună a apărut în minutul 13, când Ekmekci a scăpat pe contraatac spre poarta adversă, fiind blocat în careu de Corbu în momentul finalizării. Gazdele au răspuns în minutul 21, prin lovitura de cap a lui Adrian Bălan, însă Toroc a reușit să respingă în corner. O șansă mare pentru gazde a venit în minutul 39, când Torje a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, la bara a doua, iar Codrea a reluat cu capul puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Repriza s-a încheiat cu o ocazie mare pentru echipa noastră. În minutul 42, Ristin a centrat de pe dreapta, Paulevici a fost blocat în centru, balonul a ricoșat în lateral la Ekmekci, care a reluat din prima, din colțul careului mic, în plasa laterală.

Partea secundă a început în nota de dominare a ilfovenilor. În minutul 55, Concordia a irosit două ocazii uriașe: mai întâi Ghimfuș a tras din centrul careului pe direcția lui Toroc, iar la faza imediat următoare, Pîrvulescu a pasat din lateral stânga în fața porții, iar Codrea a trimis peste, fără preluare. Echipa noastră a avut probleme și în minutul 67, la o minge centrată de Lazăr, care a fost respinsă în corner de Toroc. Minutul 65 a adus o ocazie mare pentru echipa noastră: Ekmekci a câștigat duelul cu Pîrvulescu, a reluat spre poartă, Oncescu a respins în primă fază, apoi balonul l-a lovit în spate pe Scarlatache și mingea a ricoșat în transversală. În minutul 70, Bălan a șutat în blocaj, balonul a ajuns la Torje, care a tras pe direcția lui Toroc, iar portarul noastru a reținut în doi timpi. În minutul 77, nou-intratul Nortey a încercat poarta Chiajnei, cu un șut de la distanță, dar Oncescu a reușit să rețină.

Echipa noastră a dat lovitura în minutul 88. Nortey l-a deposedat pe Scarlatache la mijlocul terenului, a înaintat spre poartă și l-a servit excelent pe Dragan Paulevici, care a rămas singur cu Oncescu și a înscris fără probleme.

În al doilea minut al prelungirilor, alb-verzii au mai avut o ocazie mare, tot pe contraatac. Gladun a combinat cu nou-intratul Gavra, iar nouarul nostru a șutat din unghi, în blocajul lui Oncescu.

La faza următoare, tot pe contraatac, Martinov a reușit o cursă extraordinară din jumătatea noastră de teren, i-a luat fața în careu lui Pîrvulescu, iar acesta a faultat din postură de ultim apărător, văzând cartonașul roșu. Răzvan Ghinescu a transformat cu siguranță de la punctul cu var, în minutul 90+4 și a securizat victoria echipei noastre, după o perioadă foarte lungă de rezultate negative.

În ultima etapă a sezonului regular, vom primi vizita echipei FK Csikszereda. Ziua și ora de disputate a meciului nu au fost deocamdată comunicate.

Concordia Chiajna (antrenor Claudiu Ionescu): Oncescu – L. Corbu, Scarlatache, Ispas, P. Pîrvulescu – D. Codrea, R. Lazăr – Ghimfuș (57, Burcea; 72, Gogescu), I. Roșu (57, Cocoș), Torje (cpt.) (72, Hlistei) – Ad. Bălan

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): P. Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Salhi, Ghinescu – Răuță (59, Olaru), Ristin – Sofran (59, Gladun), Martinov, Ekmekci (74, B. Nortey; 90, Gavra) – Paulevici

Concluziile antrenorului Cosmin Stan:

„Am tot așteptat meciul acesta, golurile acestea și victoria aceasta. E o descătușare. Cum la alte meciuri am fost lipsiți de șansă, și mă refer mai ales la meciul cu Slobozia, astăzi am avut și șansă, la ocaziile pe care le-au avut ei sau la mingile apărate de Toroc. Dar am muncit foarte mult. S-a văzut în jocul echipei noastre crispare, din cauza rezultatelor mai proaste din ultimul timp. Aveam nevoie de victoria aceasta pentru a ne descătușa și a începe să acumulăm puncte, să jucăm un fotbal fără presiune”.

„Cred că am slăbit vreo 5 kilograme după meciul ăsta. Cum ajung mâine acasă, trebuie să merg la ORL. Și așa am probleme cu gâtul, acum, la cât am strigat, direct la ORL mă duc. A fost greu de tot… După seria aceasta de rezultate mai proaste, la 0-0 în minutul 85, cred că puțini ar fi vrut să fie în pielea mea”.

„A fost un meci în care noi ne-am închis destul de bine. Gazdele au pasat mai mult, Chiajna a fost echipa mai periculoasă în timpul jocului, dar noi am muncit foarte mult. Acesta era spiritul nostru, spiritul Dumbrăviței. Victorii cu multă muncă. Așa cum am spus, clar suntem inferiori din punct de vedere tehnic, pentru că fiecare dintre echipele care s-au luptat la play-off are în componență jucători cu ani mulți la prima și a doua ligă. Iar acest lucru se vede. Dar cu grupul reușești. Când grupul e unit, muncește și luptă, reușești și astfel de rezultate”.

„Din păcate, am avut niște probleme medicale de ultimă oră. Scutaru nu a putut să facă ultimul antrenament, a simțit o durere musculară și nu am vrut să riscăm cu el. Dacă se rupea, probabil nu ne mai bazam pe el până la final. Am preferat să nu riscăm la el. Din păcate, la antrenamentul de dinainte de plecare am avut un incident ce putea fi foarte grav. Trifon a primit foarte puternic o minge în față, abia am putut opri sângerarea, iar aici vor fi și niște investigații, să vedem dacă e vorba și de o fractură de piramidă nazală. Sperăm că nu. Iar Bruce a acuzat noaptea trecută probleme stomacale. A fost foarte slăbit, pentru că azi nu a putut să mănânce absolut nimic. Am trecut însă peste aceste probleme, poate că au influențat un pic jocul nostru. Dar am trecut peste și urmează un drum spre casă cu fericire și bucurie! Le-am și spus băieților că vor avea trei zile libere. Fotbalul e una, dar mai avem și familii. Am tras de ei foarte mult și merită fiecare dintre ei o pauză, să stea cu cei dragi, să se liniștească. Cu atât mai mult acum, cu această victorie, sunt convins că vor veni încărcați pozitiv de luni la antrenamente”.

„Doresc să mulțumesc Asociației Suporterilor, a cărui președinte este domnul Valeriu Rișcuța. Vreau să le mulțumesc pentru sprijinul lor financiar. Au strâns mână de la mână niște bani pentru a premia echipa. Nu e o sumă mare, dar gestul acesta valorează cât o primă consistentă pe care o au de obicei adversarii cu care jucăm. Țin foarte mult să le mulțumesc, în numele meu și în numele echipei!”.