Poftă de fotbal și goluri spectaculoase în testul cu Szeged II

Echipa noastră de fotbal a disputat azi al cincilea test din această iarnă. Pe terenul sintetic din Sântana (județul Arad), alb-verzii s-au impus cu 6-0 în faza echipei secunde a clubului Szeged-Csanad Grosics Akademia, participantă în eșalonul al treilea al Ungariei.

Primele 20 de minute ale întâlnirii s-au disputat sub semnul echilibrului, după care echipa noastră a început să pună stăpânire pe joc. Prima ocazie mare a venit în minutul 24, atunci când Gavra a reluat din vole, de la 16 metri, reușind să îl întindă bine pe portarul formației din Szeged. În minutul 39, golul a fost și mai aproape: Olaru a pătruns de-a lungul careului de 16 metri, iar din apropierea liniei de fund a așezat spre colțul careului mic, pentru Paulevici, a cărui reluare a fost barată cu piciorul de portarul maghiar. Deschiderea de scor s-a produs în minutul 42, după o acțiune frumoasă a echipei noastre: Gladun a recuperat din zona careului mare, a trimis o pasă în adâncime pentru Gavra, care a scos balonul în fața porții pentru Dragan Paulevici, iar golgheterul nostru din campionat a înscris simplu, cu latul.

Scorul a căpătat proporții în repriza a doua. Același Dragan Paulevici a dublat avantajul în minutul 50, după ce a reuperat aproape de tușă și a înscris un gol de senzație, de la mijlocul terenului, peste portarul advers. Dacă primele două reușite au fost frumoase, cea de-a treia le-a depășit fără doar și poate. În minutul 63, în timpul unui atac pozițional pornit de echipa noastră, Alexandru Tismonar – aflat încă în jumătatea noastră de teren – l-a văzut pe portar ieșit și a înscris cu un șut de la peste 60 de metri. Nici Cosmin Gladun nu s-a lăsat mai prejos, în minutul 67, când a urcat scorul la 4-0 cu un șut de la 25 de metri în vinclul porții echipei din Szeged. Dragan Paulevici a reușit „tripla” în minutul 74, când a fost excelent lansat de o degajare a portarului Paul Toroc, a scăpat singur spre poartă și a înscris din lateral stânga, la colțul lung, bară-gol. În minutul 77, Paulevici a trecut în rolul de servant, pentru Alexandru Martinov, care a reluat simplu, din careu, pe lângă portarul advers, stabilind scorul partidei la 6-0. Până la final, echipa noastră și-a mai creat câteva ocazii clare, mai cu seamă prin Martinov și Paulevici – cel din urmă chiar cu poarta goală.

Echipa noastră a abordat meciul de astăzi în formula Trifon – Băluțoiu, Zurbagiu (cpt.), Răuță – Tismonar, Olaru, Gavra, Salhi, Gladun – Sofran, Paulevici. Pe parcursul reprizei secunde, au intrat P. Toroc – Moțiu, Horcea, Morariu, Ghinescu, Martinov, B. Nortey, Neag, Jorz, Sima, C. Dan.

Au lipsit de la întâlnirea de astăzi Secoșan, Ekmekci și Cibi (accidentați), respectiv Ristin (menajat).

Echipa noastră continuă cantonamentul de la Covaci, urmând ca la final de săptămână să evolueze din nou pe terenul sintetic din Sântana, în compania formației de Liga a III-a SCM Zalău. Meciul va avea loc sâmbătă, 3 februarie, de la ora 13.00.

Concluziile antrenorului Cosmin Stan

„Am avut poftă de fotbal, dar parcă am fost prea nervoși. Pe undeva e normal, pentru că am trecut de mijlocul cantonamentului, ne îndreptăm spre final. Am depus un efort foarte mare, iar din punct de vedere fizic sunt unii jucători care sunt la un pas de a ceda. Nu ai voie să te enervezi atât de ușor la o intrare mai tare a adversarului, trebuie să fii un pic mai rațional. Chiar dacă sunt încărcați cu oboseală și psihică și fizică, astfel de meciuri trebuie să fie antrenamente. Și în timpul campionatului vor fi provocați și trebuie să fie mai inteligenți în astfel de situații. Aceste lucruri s-au întâmplat mai mult în prima repriză. După pauză, când am început să ne vedem mai mult de joc, am și arătat mult mai bine. Într-adevăr, adversarul a avut câteva intrări foarte tari, dar nu trebuia să ripostăm. Trebuia să răspundem cu fotbal, cum am făcut în repriza a doua”.

„Am avut două goluri senzaționale de la mare distanță. Paulevici a marcat de la mijlocul terenului, iar Tismonar de la 65 de metri – spun asta pentru că terenul are 110 metri și era cu 10 metri dincolo de linia de mijloc, în jumătatea noastră. Încurajez foarte mult nu neapărat aceste execuții, cât creativitatea jucătorilor pe atac. Dacă vă aduceți aminte, Paulevici a mai marcat la fel într-un meci foarte important, în barajul de promovare de la Deva. Chiar am glumit cu el, i-am zis că trebuia să lase golul ăsta pentru campionat”.

„Jucătorii noi cred că ne vor ajuta, vor ridica nivelul echipei. Sunt și jucători cu experiență, și jucători tineri. Probabil că vor mai veni câțiva în zilele viitoare. Încercăm să ridicăm nivelul echipei. Pentru asta muncim, să fim mai buni și deocamdată cred că suntem în grafic. Nu contează atât de mult rezultatul de astăzi, cât faptul că ne-am străduit să respectăm ceea ce am discutat și că am avut plăcere de a juca fotbal”.