Prima victorie vine pe terenul unei foste prim-divizionare

Echipa noastră de fotbal se întoarce victorioasă din județul Argeș, după 1-0, astăzi, pe terenul celor de la CS Mioveni. Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 60 de Dragan Paulevici, aflat la a doua reușită în actuala ediție a Ligii a II-a.

Echipa noastră a abordat curajos meciul de pe terenul galben-verzilor din Argeș. Gazdele au avut însă prima șansă de gol, în minutul 2, atunci când Tincău a șutat din lateral dreapta, dar Trifon a fost la post și a respins în corner. Treptat, echipa noastră a pus stăpânire pe joc și a avut principalele șanse de gol până la pauză. În minutul 17, Zaluschi a tras de la 20 de metri, din poziție centrală, puțin peste poartă. Apoi, în minutul 17, Tănase și-a încercat norocul cu un șut de la 25 de metri, însă Croitoru a reușit să respingă. Iar în minutul 32, la un corner executat de pe dreapta de Ghinescu, Salhi a reluat din zona punctului cu var, din cădere, dar a trimis peste poartă.

Prima șansă a reprizei secunde a aparținut tot amfitrionilor, în minutul 56, prin timișeanul Blănaru, care a pătruns în careu și a tras din unghi pe lângă poartă. Golul care a înclinat balanța în favoarea noastră s-a consemnat în minutul 60. Dintr-un duel al lui Tănase cu Cărăruș, balonul a ricoșat în față din jucătorul argeșean, iar Dragan Paulevici, scăpat singur, a înscris. Tușierul de pe respectiva parte ridicase fanionul, dar golul a fost validat după o discuție a arbitrului de centru, care i-a confirmat că pasa venise de la adversar.

Mioveniul a încercat să dea replica, dar s-a lovit de apărarea bine organizată a echipei noastre și a unui Trifon într-o zi excelentă. În minutul 63, Blănaru a scăpat pe partea dreaptă și a tras pe direcția goalkeeperului nostru. În minutul 67, Coșereanu a executat o lovitură liberă de la 18 metri, lateral dreapta, iar Trifon a reușit să respingă. Echipa noastră a mai avut câteva situații bune, pe contraatac, rămase însă nefructificate. În minutul 75, nou-inratul Cibi a înaintat în jumătatea adversă și a tras de la 20 de metri, puțin pe lângă poartă. Iar în primul minut de prelungire, același Cibi a întreprins o acțiune pe flancul stâng, a trecut de un adversar și a tras din unghi, în plasa laterală.

Bifăm, așadar, primul succes din actualul sezon, care ne dă încredere pentru următoarele confruntări. Marți, 12 septembrie, vom juca la Buftea în restanța din prima etapă, cu Progresul Spartad, după care la final de săptămână primim vizita nou-promovatei din Tunari.

CS Mioveni (antrenor Constantin Schumacher): Croitoru – Trașcu, Garutti (76, M. Costea), Ignat, Șerbănică (cpt.) – D. Toma, Cărăruș (62, Văsălie), Guțea (62, Căprărescu) – Cl. Herea (48, Coșereanu), Tincău (62, Duțan), Blănaru

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (70, Gladun) – Salhi, Tănase– A. Toroc (76, Lalic), Zaluschi(70, Cibi), Martinov (70, Nortey) – Paulevici (84, Mercioiu)

Concluziile antrenorului Cosmin Stan

Despre joc…

„Un meci pe care l-am gestionat exact așa cum am vrut. În prima repriză, am avut o posesie destul de bună, am ținut de minge în jumătatea noastră de teren. E drept, și ei au avut momentele lor de posesie, dar fără să fie periculoși. După pauză, am ales să coborâm un pic mai jos și să încercăm să îi prindem pe contraatac, pentru că am văzut că linia lor de fund urcă foarte mult. Am reușit să-i prindem în minutul 60, iar apoi am făcut repede câteva schimbări. Am avut de suferit un pic pe partea noastră stângă, iar prin schimbarea de sistem pe care am făcut-o, am gestionat foarte bine finalul de meci, gazdele nu au fost periculoase prin absolut nimic. Au avut o ocazie mare prin Blănaru, chiar înainte de aceste schimbări. Iar finalul de meci l-am avut în control, ba chiar am avut două acțiuni periculoase pe contraatac, prin Cibi și Tănase, puteam să închidem jocul un pic mai repede. Mă bucur foarte mult pentru această victorie, cum am spus și după meciul cu UTA, spiritul Dumbrăviței continuă să fie viu. Nu a murit, așa cum din păcate văd că spun unii oameni. În niciun caz nu a murit spiritul Dumbrăviței, e mai viu ca oricând!”.

Despre unitatea grupului și strategia din această săptămână…

„Începem să ne obișnuim unii cu alții, încetul cu încetul ne sudăm relațiile de joc și cele din afara terenului. Nimic nu se poate face peste noapte. Consider că puteam un pic mai mult în acest început de campionat, dar e bine și așa. Avem totuși un meci în minus, sperăm ca și din restanța cu Progresul să ne întoarcem victorioși și să urcăm în clasament. Mă bucur și de faptul că strategia pe care am ales-o în această săptămână a dat roade, deși am fost hulit și pentru acest lucru. Am făcut un meci foarte bun la UTA, unde nu aveam nicio garanție că dacă jucam cu echipa cea mai bună am fi câștigat meciul. Nu am vrut să sacrific jocul de campionat, pe care iată că l-am gestionat foarte bine și iată că venim victorioși de la Mioveni!”.

Foto: CS Mioveni (Facebook)