Primul amical pe iarbă naturală

Echipa noastră de fotbal a intrat în cea de-a treia săptămână de pregătire. Din nou, băieții lui Cosmin Stan au programate două amicale în următoarele zile, primul fiind fixat pentru mâine, împotriva unei colege de serie din Liga a III-a, Progresul Pecica.

Față de precedentele trei amicale, noutatea jocului de mâine e că se va desfășura pe un teren de iarbă. Partida va avea loc pe arena celor de la Tricoul 1 Iunie, din cartierul timișorean Plopi.

„Exact cum am zis după meciul cu UVT, sper să putem să îmbunătățim faza defensivă. Nu îmi place cum gestionăm multe momente ale jocului de apărare și sper ca, la meciul de mâine, să mai eliminăm din greșelile colective. Pe fază ofensivă, îmi doresc să avem la fel de multe ocazii ca la ultimul amical și să finalizăm cât mai mult”, ne-a spus, despre meciul de mâine, antrenorul Cosmin Stan.

Progresul Pecica ocupă locul 6 în Seria a 8-a a Ligii a III-a, iar în această iarnă a optat pentru o nouă schimbare la nivelul băncii tehnice. De echipă se ocupă Bogdan Bozian, în calitate de antrenor-jucător. În sezonul de toamnă, atacantul în vârstă de 34 de ani a fost jucătorul celor de la Șoimii Lipova și se află la prima experiență în calitate de antrenor. La Pecica a ajuns, în această iarnă, tot de la Lipova, fundașul dreapta Toma Bodri, fratele geamăn al mijlocașului nostru Luca Bodri.

Încă o întărire în defensivă

Cu echipa noastră se pregătește Tudor Moțiu, un fundaș central născut în 2004, care aparține de Politehnica Timișoara. În următoarele zile, se vor pune la punct detaliile împrumutului său de la divizionara secundă.

„Cu venirea lui, sper să ne întărim pe linia de fund. Chiar dacă ar fi cel mai tânăr jucător din lot, el are deja o experiență la nivel superior, a și jucat pentru Poli în toamnă, în Liga a II-a și în Cupa României, și sper să aducă un plus pe faza defensivă, pentru că avem o mare nevoie”, a spus despre el Cosmin Stan.

În schimb, îl pierdem pentru o perioadă mai lungă decât se anticipa pe atacantul Dragan Paulevici. „Pubalgia lui, din păcate, e destul de complicată. A venit rezultatul de la RMN-ul pe care l-a făcut și va trebui să facă pauză între o lună și două luni, cu tratament”, a explicat Cosmin Stan

La meciul de mâine, cu Progresul Pecica, vor lipsi Vidican (plecat la schi cu facultatea) și Gologan (o recidivă la o accidentare mai veche). În schimb, revin Grigoriu, Paunchici și, probabil, Ilan, absenți la jocul de sâmbătă seara, cu UVT.