Remiză în primul meci disputat la Ghiroda

Echipa noastră de fotbal a încheiat la egalitate meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 4-a a Ligii a II-a. A fost 1-1, în primul joc disputat de echipa noastră în calitate de gazdă pe arena „Emilian Pavel” din Ghiroda.

Jocul a început perfect pentru alb-verzi, care au deschis scorul în secunda 56 a meciului, la prima acțiune ofensivă. Zaluschi a centrat dintr-o lovitură liberă din lateral stânga, iar căpitanul Costel Zurbagiu a reluat cu capul din șapte metri. După încă un sfert de oră de prezență constantă în jumătatea adversă de teren, echipa noastră a fost în situația de a apăra atacurile tot mai curajoase ale gorjenilor. Primul semnal l-a dat Brînzan, în minutul 10, care a reluat din colțul careului mic paralel cu poarta apărată de Trifon.

Un moment mai puțin plăcut s-a consemnat în minutul 13. La un duel aerian între Ghinescu și Jozic, jucătorul oaspeților s-a ales cu o rană în zona capului, iar personalul de pe ambulanță l-a bandajat, iar helveto-croatul a continuat jocul. La pauză, a fost însă schimbat și transportat la spital pentru investigații mai amănunțite, având o plagă destul de mare la cap după duelul cu decarul nostru.

Atacurile gorjene au continuat, iar în minutul 29, după o lovitură liberă bătută de pe dreapta de Gîrbiță, Mrsulja a tras pe direcția portarului, de la marginea careului. Și a venit minutul 32, când centralul Sorin Vădana a indicat punctul cu var, după un duel în careu între Țieranu și Popa. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de căpitanul oaspeților, Denis Brînzan, cu un șut în dreapta lui Trifon, plecat în direcția opusă.

Repriza a doua, ne-a aparținut în totalitate, însă în ciuda câtorva situații importante, golul victoriei nu s-a arătat. În minutul 74, Tănase a șutat din întoarcere, de la 14 metri, pe direcția lui Geantă. Două minute mai târziu, Gladun a bătut un corner de pe dreapta, în fața porții, de unde Salhi a ratat întâlnirea cu balonul. În minutul 80, după o lansare din zona centrală a lui Tănase, Paulevici a reluat elegant, din întoarcere, puțin pe lângă poartă. Tănase a încercat și el poarta, în minutul 86, cu un șut de la 20 de metri ce a trecut alături. Iar o șansă foarte bună a fost cea din minutul 88, când același Tănase a obținut o lovitură liberă de la 18 metri, din poziție centrală, însă mingea șutată de Martinov a fost deviată de zidul gorjenilor în corner.

S-a încheiat 1-1, după un meci cu un ritm destul de bun, ținând seama de căldura sufocantă pe care s-a desfășurat.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Tismonar (46, Tănase), Țieranu, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (46, Gladun) – Cibi (46, Amariei), Salhi – Paulevici, Zaluschi (70, Martinov), A. Toroc – Plokhotnyuk (77, B. Nortey)

Viitorul Târgu Jiu (antrenor Călin Cojocaru): Geantă – Ed. Croitoru, Mrsulja, Savu, Godja – Jozic (46, Tiihonen), Brînzan (cpt.), Acolatse (90+1, Geană), Gîrbiță (81, Buțurcă)  – Vulpe (81, Moisie), Dr. Popa (90+1, Andreaș)

Declarațiile antrenorului Cosmin Stan

Despre joc…

„O remiză echitabilă, pentru că au fost două reprize diferite. În prima, ei și-au impus jocul, au evoluat mai bine. În partea a doua, poate și prin prisma schimbărilor pe care le-am făcut la pauză, noi am fost în controlul jocului, dar din păcate nu am reușit să marcăm golul victoriei, deși am avut foarte multe ocazii. Nici nu cred că am mai marcat vreodată la prima fază a unui meci. În loc să ne ajute acest gol, parcă ne-a turnat plumb în picioare, pentru că am făcut o primă repriză slabă, modestă, în care adversarii au fost în control”.

Despre revenirea și titularizarea lui Ghinescu…

„L-am titularizat pentru că nici Gladun nu făcuse toată pregătirea cu noi și văd că nu duce meci de meci. Nu am fost foarte mulțumit de el la meciul de la Reșița, de aceea am și încercat cu Ghinescu. El se antrenează normal doar de două săptămâni, deci pot să spun că sunt mulțumit de repriza pe care a reușit-o el. El e un jucător exponențial pentru noi, care poate să ne câștige în orice moment meciul. Desigur, atunci când e apt 100% și deocamdată nu se pune problema. Mai are nevoie de câteva meciuri”.

Despre faptul că Gabriel Torje se pregătește cu echipa noastră…

„Torje doar se antrenează cu noi. Prin Zaluschi, a apelat la mine și m-a întrebat dacă se poate pregăti cu noi, iar eu am fost de acord. Sigur că mi l-aș dori, un jucător cu o grămadă de meciuri în naționala României. Dar să fim serioși! Probabil el își va găsi o echipă unde va primi un salariu mare”.

Impresiile primului meci jucat „acasă” la Ghiroda…

„Mulțumim celor de la Ghiroda, care au făcut demersurile pentru ca noi să jucăm meciul acesta aici. Am beneficiat de condiții bune, de un teren foarte bun. Nu am fost foarte atent la ceea ce s-a întâmplat în tribună, dar nu am observat reproșuri la adresa jucătorilor. Cred că și cei din Ghiroda au fost de partea noastră și și-au dorit să câștigăm acest meci!”.