Trei puncte esențiale în lupta pentru salvare!

Echipa noastră de fotbal s-a întors victorioasă de la Clincei, 2-0 cu Unirea Constanța, în prima etapă din Grupa B a play-out-ului Ligii a II-a. A fost o victorie mult mai clară decât o arată scorul, final, jucătorii noștri trecându-și în cont și cinci bare pe lângă cele două goluri marcate prin Dragan Paulevici. E al șaselea rezultat pozitiv la rând în campionat pentru echipa noastră și a treia deplasare consecutivă fără gol primit!

Echipa noastră a controlat ostilitățile în prima repriză, deși prima acțiune ofensivă finalizată a aparținut gazdelor, în minutul 6, atunci când Obedeanu a tras de la marginea careului, pe lângă poartă. Jocul s-a mutat la poarta Unirii, acolo unde alb-verzii au căutat cu insistență golul. În minutul 8, Piftor a tras de la 16 metri, dar Moroz a reușit să rețină. Apoi, o primă bară în minutul 15, atunci când Zaluschi a executat un corner de pe stânga, iar Salhi a reluat cu capul, dar mingea a lovit transversala. Două minute mai târziu, Piftor i-a încercat din nou vigilența lui Moroz, care a reușit să boxeze. În minutul 24, la un nou corner bătut de Zaluschi, Paulevici a reluat cu capul dar a ratat de puțin ținta.

Pe același traseu s-a și deschis scorul, în minutul 36. Zaluschi a trimis o minge în adâncime, peste apărarea Unirii, iar Dragan Paulevici a reluat cu capul, păcălindu-l de această dată pe Moroz.

Până la finalul primei părți, am mai consemnat două situații importante, câte una de fiecare parte. În minutul 43, Piftor a șutat din lateral stânga, la colțul scurt, dar Moroz a reușit să rețină, iar în minutul 44, Potecea a tras de la 16 metri, pe direcția lui Trifon, care a reținut.

Repriza secundă a început fulminant pentru echipa noastră, dar în ciuda numeroaselor ocazii care s-au succedat cu repeziciune, golul al doilea s-a încăpățânat să apară pentru a liniști spiritele în formația noastră. În minutul 48, Zaluschi a bătut un corner de pe stânga, Paulevici a reluat cu capul, iar Moroz a reușit să respingă. Din cornerul rezultat, bătut de pe dreapta de data aceasta, Salhi a nimerit din nou transversala cu o lovitură de cap. Un minut mai târziu, a fost rândul lui Curea să reia cu capul, din plonjon, însă în bara laterală. Și din nou transversală, în minutul 60, nimerită de Gîsă cu o lovitură de cap, după un corner bătut de pe stânga de Zaluschi. Au ieșit la rampă și gazdele, cu momente prelungite de posesie în jumătatea noastră, iar în minutul 68 au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri, din poziție centrală, executată de căpitanul Potecea, puțin pe lângă poartă. Pe final, jocul s-a mutat din nou în jumătatea Unirii. În minutul 76, Piftor a reluat din stânga, la vinclul de la colțul scurt, iar mingea a șters din nou bara.

În cele din urmă, liniștea a venit în minutul 86, atunci când Dragan Paulevici a preluat un balon la 35 de metri de poarta adversă și a țâșnit spre careu, l-a driblat și pe Moroz și a înscris din 7 metri pentru 0-2!

Până la final, mai merită menționată ocazia mare a nou-intratului Simon, care a recepționat un balon la 12 metri, în poziție centrală, însă Moroz i-a ghicit execuția respingând cu piciorul, ca la handbal.

Încheiem victorioși cu 2-0 și mai punem trei puncte prețioase în cont. Ne distanțăm la 10 puncte de ocupanta locului de baraj, Progresul Spartac (care a stat în această rundă) și la 11 lungimi de prima echipă din zona retrogradării directe, Ripensia Timișoara, următoarea noastră adversară.

Unirea Constanța (antrenor Dacian Nastai): Moroz – Ciontea, Gîrcoveanu, Ivan, Burnaz – Horșia, Mitrea, Potecea (cpt.), Obedeanu – R. Tudor, Massaro

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Paulevici, Olaru (84, Amariei), Salhi, Curea (84, Toroc), Martinov (77, Tănase) – Zaluschi (77, Simon), Piftor (87, L. Bodri)

Declarații Cosmin Stan

„Un rezultat foarte important pentru noi, o victorie foarte muncită. Puteam să ne facem jocul mult mai ușor, dar am ratat câteva ocazii foarte mari. La fazele fixe, am dominat autoritar adversarul, am mai avut și patru sau cinci bare, nici nu mai știu cu exactitate…Au fost ocazii ratate cu multă seninătate și mă tot gândeam, văzând că e tot 1-0, Doamne ferește să nu prindă un șut vreunul de la adversari și să se năruiască toată munca noastră. Dar s-a terminat cu bine, am făcu 3 puncte, rezultatele din seria noastră ne ajută. Acum ne gândim doar la un singur lucru: drumul spre casă, relaxare, distracție! Normal că vom sărbători această victorie. Asta le-am și spus la pauză, să se gândească că urmează 9 ore pe drum la întoarcere și că ar fi ideal să fie bucuroși în tot acest timp. Vine o săptămână în care ne vom linge rănile, pentru că avem și unele accidentări, iar apoi cu toată concentrarea spre următorul joc”.

„Eficiența noastră a fost slabă, într-adevăr. Am tras vreo 14-15 șuturi pe poartă și am marcat doar de două ori. Dar cred că a și fost o presiune pe umerii noștri, pentru că nu aveam voie să facem pași greșiți astăzi. În subconștient, poate a intervenit și un pic de frică, probabil că tot așa se gândeau și ei că poate apărea o fază în care putem fi egalați. Au fost 10-15 minute de cădere, dar e bine că pe final ne-am dat drumul din nou”.

„Cred că matematic mai avem nevoie de două victorii pentru a ne menține în Liga a II-a. Dar asta ar însemna și ca adversarii să câștige toate meciurile, ceea ce e greu de crezut. Mergem pas cu pas, urmează meciul cu Ripensia, care e totu o finală. E o contracandidată, care e sub noi în clasament, și sper ca deznodământul să ne fie și acolo favorabil”.