Un gol de generic și o victorie prețioasă!

Echipa noastră de fotbal s-a impus cu 1-0 în fața celor de la CSM Reșița și face un pas uriaș către menținerea în eșalonul secund. Meciul de pe arena „Ștefan Dobay” a contat pentru etapa a 2-a din Grupa A de play-out din Liga a II-a.

Prima repriză s-a disputat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru oaspeți, care au avut mai mult posesia și au fost mai prezenți în fața porții adverse. Totuși, prima mare situație de gol ne-a aparținut. În minutul 14, Olaru l-a lansat pe Paulevici, care a pătruns în careu din patrea dreaptă și a tras la colțul scurt, dar Rus a reținut în doi timpi.

Cea mai importantă situație a Reșiței a venit în minutul 30, când Negru a scăpat singur cu Toroc, portarul nostru a ieșit în întâmpinare și a „luat” mingea, la un duel la care vizitatorii au cerut penalty. Balonul a ajuns la Cristea, care a trimis spre poarta rămasă nepăzită de Toroc, dar în fața căreia apăruseră imediat Zurbagiu și Gladun, care au îndepărtat pericolul. Toroc s-a remarcat și în minutul 35, la șutul lui Dudea din afara careului, sub transversală, respins de portarul nostru.

Partea secundă a început cu, de departe, cel mai frumos gol reușit de echipa noastră în acest sezon. În minutul 48, aflat aproape de tunelul ce duce spre vestiare, Dragan Paulevici l-a văzut ieșit pe portarul Rus și a trimis, cu boltă, peste goalkeeperul reșițean, direct în poartă. Golul neanunțat de nimic pare să le fi turnat plumb în ghete reșițenilor, care și-au întârziat replica. Pe acest fond, echipa noastră își putea mări avantajul. Mai întâi, în minutil 67, Ghinescu a centrat de pe stânga, pentru reluarea cu capul a aceluiași Paulevici, puțin peste poartă. Iar în minutul 71, Bruce Nortey a șutat în plasa laterală, din interiorul careului.

În ultimul sfert de oră, reșițenii au presat mai mult și și-au mai creat câteva situații de egalare. În minutul 76, nou-intratul Ciprian Rus a inițiat o acțiune personală din stânga, a pătruns spre centru și a șutat puțin peste poartă. Iar în minutul 87, Drăghiceanu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, direct pe poartă, dar Toroc a fost pe fază și a respins.

S-a încheiat 1-0, iar echipa noastră e foarte aproape de menținerea în Liga a II-a și din punct de vedere matematic. Prima echipă de sub linia retrogradării, Unirea Dej, a stat în această rundă, astfel că diferența de puncte s-a mărit la 12. Iar etapa viitoare, echipa noastră se va deplasa chiar pe terenul formației ardelene.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Toroc – Morariu, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Băluțoiu (67, Sima), Olaru, Horcea (85, Gavra), Martinov, Ghinescu (73, Sofran) – B. Nortey, Paulevici

CSM Reșița (antrenor Flavius Stoican): I. Rus – Erico (81, Mensah), Sabău, Dolghi (72, B. Szijj) – Gomboș (59, I. Doană), Dudea (cpt.), Fr. Cristea, Negru, Chera – Napoleone (46, Drăghiceanu), Lascu (59, C. Rus)

La final, antrenorul Cosmin Stan a declarat următoarele:

„Dragan Paulevici e de trei ani cu mine la Dumbrăvița și cred că e cam al cincilea gol de acest fel pe care îl reușește, atât în meciurile oficiale, cât și în cele amicale. S-a specializat în goluri de la mijlocul terenului sau distanță foarte mare, cu șiretul plin și portarul ieșit. Ce pot să spun, a fost foarte inspirat cu această execuție.

Pe de altă parte, venim după o săptămână groaznică. Cu excepția antrenamentului de luni, pe care l-am făcut la sala de forță, în fiecare zi mi s-au accidentat jucători. E foarte dificil de pregătit meciul în aceste condiții. Aveam un plan pentru meciul de azi, care a fost total dat peste cap din cauza accidentărilor. Până și la antrenamentul de ieri, unul în care am făcut doar încălzire și faze fixe, am avut surpriza neplăcută de a ni se mai accidenta și Răuță. O zi unul făcea, în următoarea ieșea, apoi din nou intra, din nou ieșea cu dureri… Ghinescu nu s-a antrenat, l-am băgat dar a avut dureri, s-a cerut afară încă de la pauză. Deci, o săptămână chinuitoare. Cu atât mai mult mă bucur de rezultatul acesta și de victorie. N-am făcut un meci senzațional, dar am fost foarte inteligenți din punct de vedere tactic. Am schimbat sistemul pentru acest joc, din cauza problemelor pe care le-am avut, iar jucătorii au respectat până aproape de perfecțiune ceea ce am discutat înainte de joc. Merită super-apreciați absolut toți cei care au intrat pe teren. Cu toții au făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic!

Având în vedere contextul, că aveam nevoie de această victorie pentru a sta liniștiți pe final de sezon, putem spune că a fost cea mai importantă victorie a sezonului. Mai ales că am întâlnit și o echipă bună a campionatului.

Și în condițiile date, am câștigat câțiva jucători. Am văzut astăzi un Horcea impecabil din punct de vedere tactic. Am văzut un junior la debut, Bogdan Sima a intrat cu foarte mult curaj la primul său meci în Liga a II-a. Am văzut un Bruce foarte disponibil la efort în atac. Băluțoiu, care față de meciul cu Alexandria a fost total schimbat în bine ca atitudine, ca dorință. Deci, am văzut câțiva jucători care îmi dau încredere pentru ceea ce urmează. Debutăm și juniori. După meciul trecut, am fost mult prea supărat să mai evidențiez debutul lui Neag, care a jucat 30 de minute, deși are 17 ani neîmpliniți. Azi a jucat și Sima destul de mult. I-am avut pe bancă pe Ciprian Dan, născut în 2008, pe Jorz, tot din 2007, pe Paleacu, din 2006, care a mai jucat. Cred că e un lucru bun. La urma urmei, la Liga a II-a contează mult să fie și tineri în echipe. Nu doar jucători cu experiență, cu salarii mari, jucători mercenari. Contează mult acest lucru, să rămână în urma ta niște copii care au fost promovați în ligile superioare. De aceea spun, la Liga a II-a și a III-a, ar trebui să dăm mai mult credit tinerilor decât jucătorilor consacrați. Cei consacrați, ar trebui să joace la prima ligă!”.

FOTO: Andrei URSACHE