Un nou test cu o colegă de serie

Echipa noastră de fotbal a început a patra săptămână a pregătirii de iarnă, una în care sunt programate alte două jocuri de verificare. Mâine, de la ora 16.15, elevii lui Cosmin Stan se vor duela, în deplasare, cu Gloria Lunca-Teuz Cermei.

Va fi o revedere cu gruparea arădeană, la două luni și jumătate după ultimul meci oficial din 2021. La 3 decembrie, alb-verzii se impuneau, pe arena „Ștefan Dobay”, cu 1-0, printr-un penalty transformat de Gologan. A fost victoria care ne-a asigurat, în mare măsură, prezența în play-off.

Revenind la testul de mâine, antrenorul Cosmin Stan are câteva obiective precise, tema săptămânii fiind implementarea unui nou sistem de joc: „În această săptămână, pe lângă încărcătura fizică, exersăm și al doilea sistem pe care vreau să îl stăpânim, 3-5-2. La ambele meciuri, și cu Cermeiul, și cu Periam, vreau să văd cum putem să implementăm acest sistem în mintea jucătorilor, cum îi înțeleg ei. În timpul campionatului, dacă ar fi să jucăm 3-5-2 într-un meci, mi-ar fi greu să le explic pe îndelete acest sistem jucătorilor, în condițiile în care avem la dispoziție doar câteva zile între etape. Așa, sacrificăm o săptămână din perioada de pregătire, pentru a-l învăța cât mai bine”.

Cu excepția lui Paulevici, absent pentru o mai lungă perioadă de timp, nu sunt probleme medicale în rândul formației noastre.

După meciul de mâine, de la Cermei, urmează, la final de săptămână, un nou duel cu o colegă de serie, Avântul Periam. Meciul se va desfășura la Sânpetru Mare, sâmbătă, 19 februarie, de la ora 11.30.