Un punct pentru istorie

CSC Dumbrăvița e campioana Seriei a 8-a din Liga a III-a. O frază care se scrie în premieră în istoria fotbalistică a comunei noastre și care a fost posibilă prin acest 1-1, de astăzi, cu Șoimii Lipova. Alb-verzii au luptat în repriza a doua, disputată aproape în întregime în inferioritate numerică, și au obținut punctul atât de necesar pentru clasarea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Alb-verzii păreau să resimtă presiunea momentului, mai cu seamă în prima repriză. Lipova, chiar dacă a aliniat o formulă cu multe rezerve, a părut în unele momente mai stăpână pe situație, chiar dacă primele ocazii importante au aparținut gazdelor. Paulevici (6) și Făgărășanu (15) au dat primele motive de îngrijorare la poarta lui Buta. Pe acest fond însă, David Ciubăncan a deschis scorul pentru Lipova, după ce a insistat în ultimii 20 de metri, l-a depășit pe Bain și apoi l-a ocolit și pe Moțiu pentru a rămâne doar cu Trifon în față. Patru minute mai târziu, putea fi chiar 0-2, însă lovitura de cap a lui Modan a greșit de puțin direcția. Până la pauză, Zurbagiu (36) – peste, din șapte metri și din nou Paulevici (39) – peste, din colțul careului mare au semnat ocaziile alb-verzilor de a restabili egalitatea. În finalul primului mitan, Lipova a mai avut însă două șanse bune, prin Modan (49) și Salhi (44), însă avantajul arădenilor a rămas minim.

Situația s-a complicat și mai mult pentru Dumbrăvița în minutul 49, atunci când Moțiu l-a faultat pe Modan, la 20 de metri de poarta lui Trifon, și a văzut al doilea „galben”. Chiar și în inferioritate numerică, alb-verzii au găsit drumul spre golul egalizator în minutul 53, atunci când Zurbagiu a tras de la marginea careului, Nicolescu a respins de pe linie, iar Dragan Paulevici, cu capul, a trimis plasat, lângă bară, pentru 1-1. În ultima jumătate de oră, Dumbrăvița a avut mari emoții, pe fondul dominării teritoriale a arădenilor, dar reduta alb-verde a rezistat. Ba mai mult, ultima fază putea aduce victoria gazdelor, însă Martinov a trimis la o palmă de stâlpul de la colțul lung, din lateral dreapta, în urma unei lovituri libere.

S-a încheiat 1-1, un rezultat suficient pentru ca Dumbrăvița să încheie prima în clasament, în fața celor de la Ghiroda, învingători cu 1-0 la Chișineu Criș. Așadar, în prima etapă a barajului de promovare, formația noastră va întâlni a doua clasată din Seria a 7-a, CSM Deva. Primul meci va fi în deplasare, la Orăștie, miercuri, 25 mai, la ora 18.00, iar returul pe „Ștefan Dobay”, sâmbătă, 28 mai.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Tismonar (63, Amariei), Bain, Moțiu, Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Olaru – Paulevici (75, Gologan), Martinov, L. Bodri (52, Ilan) – Făgărășanu (75, Grigoriu)
Șoimii Lipova (antrenor Marius Ciubăncan): Buta – Nagy, Nicolescu, Giosu, Aldan – Gavrilă, Dobrean (66, Simion), Salhi (cpt.), Stoin (75, Capătă) – D. Ciubăncan, Modan

Reacția antrenorului

„Când e greu, e și mai frumos! N-are niciun rost să mai analizăm acest meci… A fost o presiune foarte mare, s-a văzut azi că suntem o echipă tânără și nu am avut experiența necesară pentru a gestiona mai bine meciul. Dar am jucat chiar mai bine în 10 oameni, am egalat și am mai avut câteva contraatacuri foarte periculoase. Ne-am atins scopul, am terminat pe primul loc, suntem campionii seriei! Ce poate fi mai frumos? Dacă mă gândeam la așa ceva acum un an? Dacă nu mă credeți, întrebați jucătorii… Eu credeam, pentru că nu sunt normal și am crezut în acest lucru de când am venit aici. Era clar că acest lucru era foarte greu de realizat, aproape imposibil, dar iată că, atunci când faci lucrurile așa cum trebuie, fotbalul te răsplătește!”, a declarat, la final, antrenorul nostru, Cosmin Stan.