Următorul adversar: Ripensia Timișoara sau cartea tinereții

Etapa a 2-a a play-out-ului Ligii a II-a programează ultimul derby al județului Timiș din actuala stagiune. Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 11.00, primim vizita vecinilor de la Ripensia Timișoara, o formație mult întinerită în pauza de iarnă și care, în ciuda lipsei de experiență de la nivelul lotului, a pus probleme unor formații mult mai bine cotate în meciurile disputate în această primăvară.

Ripensia ne vizitează sâmbătă de pe loc direct retrogradabil, venind după șase înfrângeri consecutive în campionat. O explicație a acestui parcurs stă în cruzimea lotului pregătit de Iulian Muntean, foarte puțini jucători din actuala garnitură având experiențe lungi în Liga a II-a. Ba mai mult, în lotul actual se regăsesc doar șase jucători născuți înainte de anul 2000: Caius Lungu (1989), Gabriel Stoi (1995), Claudiu Zamfirescu (1998), Raul Vidrăsan, Mihai Ene și Nenad Lalic (ambii 1999), cu mențiunea că ultimul lipsește o perioadă mai îndelungată de pe teren din cauza unei accidentări, iar folosirea sa în actuala stagiune rămâne incertă.

Patru jocuri oficiale a disputat Ripensia în garnitura actuală, toate soldate cu înfrângeri, însă consemnate la mare luptă. A fost de trei ori 1-2 (acasă cu Unirea Dej, în deplasare la Concordia Chiajna și tot în fața ilfovenilor, acasă, în prima rundă de play-out) și un 0-2 cu CSA Steaua București, pe „Electrica”, în ultima rundă a sezonului regular.

Cel din urmă joc, disputat contra Concordiei Chiajna pe „Electrica” și încheiat cu scorul de 1-2, a fost abordat cu un lot de 18 jucători a cărui medie de vârstă a fost de exact 24 de ani (medie calculată prin prisma vârstei pe care jucătorii o împlinesc în 2023). Unicul gol al timișorenilor a fost reușit de David Ciurel, jucător aflat la a doua reușită stagională și care la 26 iulie va împlini 18 ani.

Iată echipa utilizată în ultimul joc de campionat de Ripensia: I. Rus – C. Lungu (90, Șiuiu), Butnărașu, Țieranu, Gladun – Stoi (cpt.) – Nistor (65, R. Stoica), Vl. Moraru (65, Zamfirescu), Vidrăsan (84, Cracea), M. Ene – Andreaș (65, D. Ciurel)

Iată și lotul complet al galben-albaștrilor pentru a doua parte a sezonului 2022/2023, în paranteză fiind trecute echipele de proveniență a jucătorilor sosiți în pauza de iarnă:

Portari: Rus (CFR Cluj), Toroc, Flonta, Lăpădat;

Fundași: Bain (CSC Dumbrăvița), Lalic, R. Ciurel, Butnărașu, Gladun, C. Lungu (Pobeda), Țieranu, Zamfirescu, Vidrăsan, Baeram;

Mijlocași: Stoi, R. Stoica, Morariu, Vl. Moraru (SCM Zalău), Cracea (Politehnica Iași), Sofran, M. Ene, Dincă, D. Ciurel, Nistor (Minerul Ocna Dej), Candreanu, Ardeiu, Bobocea, Șiuiu;

Atacanți: Andreaș (UTA), Zetu, Iosu, Agapie

Pentru jocul de sâmbătă, de la Dumbrăvița, singurii absenți ai Ripensiei sunt portarul Toroc și fundașul Lalic, cu accidentări mai vechi.

Despre Ripensia Timișoara, clubul nostru a scris și înaintea confruntării din sezonul regular, consemnată în etapa a 8-a. Puteți reciti prezentarea AICI.