Următorul adversar: Unirea Constanța, o „lanternă” cu toate „componentele” schimbate


În prima etapă a play-out-ului din Liga a II-a de fotbal, echipa noastră întâlnește, în deplasare, adversarul cel mai accesibil din campionat. Cel puțin asta spun calculele hârtiei! Unirea Constanța a intrat în această fază din postură de „lanternă roșie”, a încasat 14 goluri în cele trei meciuri susținute în sezonul de primăvară și și-a schimbat aproape în totalitate lotul de jucători în pauza de iarnă.

Asupra Unirii Constanța planau mari incertitudini în ultimele luni, multe voci indicând un abandon al acesteia înainte de reluarea campionatului. Zvonurile nu s-au adeverit, deși activitatea echipei fusese la un moment dat oprită, în condițiile în care marea majoritate a jucătorilor care au alcătuit lotul în sezonul de toamnă au părăsit formația. În cele din urmă, s-a reușit legitimarea mai multor jucători pe ultima sută de metri, unii dintre ei chiar cu experiență la nivelul ligii secunde, însă lipsa de pregătire și de omogenitate și-a spus cuvântul în primele trei meciuri din 2023.

De altfel, nu au trecut decât trei luni și jumătate de la ultima noastră întâlnire cu Unirea. La 26 noiembrie 2022, pe arena „Ștefan Dobay”, ne impuneam cu 2-0, prin reușitele semnate de Petre Simon și Dragan Paulevici. Iată cum arăta primul 11 utilizat atunci de Unirea Constanța (în paranteză fiind specificat clubul actual al jucătorilor în cauză):

Udrea (Viitorul Tg. Jiu) – Cireșoiu (Viitorul Tg. Jiu), Cană (Foresta Suceva), Șuteu (Gloria Buzău), ArnoldPandele (Gloria Buzău), Ciuciulete (Metaloglobus), Malama, Niță (CSM Slatina) – R. Tudor, Chirițoiu (Oțelul Galați).

În comparație, iată cum a arătat formula Unirii la ultimul meci de campionat, înfrângerea cu 0-3, de pe teren propriu, cu CSC Șelimbăr, de duminica trecută: Moroz – Horșia, Ciontea, Gîrcoveanu, M. Ivan, Vl. Mitrea, Potecea, Doumbia, Massaro, R. Tudor, Burnaz. Au mai intrat Obedean și Njpogang.

De altfel, singurul jucător ce a evoluat în meciul amintit și care a mai avut apariții și în primăvară pentru Unirea Constanța este Robert Tudor. De asemenea, pe banca tehnică a echipei se află în continuare Dacian Nastai.

Pentru mai multe detalii legate de scurtul istoric al clubului Unirea Constanța, vă amintim să recitiți materialul de prezentare publicat pe site-ul nostru înaintea confruntării din luna noiembrie: AICI

Partida Unirea Constanța – CSC Dumbrăvița, din prima etapă a Grupei B din play-out, va avea loc mâine, de la ora 11.00, pe „Arena 1” din Clinceni și nu va fi televizată.