… si cuceresc, din nou, toate punctele in jocul cu Gloria Lunca-Teuz Cermei , asa cum s-a intamplat si in sezonul trecut.

Totusi, cel putin la prima vedere, victoria poate parea surprinzatoare in conditiile in care Cosmin Stan a avut pe banca doar 5 rezerve si nu a putut conta pe mai multi jucatori, titulari in primele etape, lui Bura-Kot si Zurbagiu (absenti si la jocul cu ghirozenii) adaugandu-li-se pe lista indisponibilitatilor Maric si Gologan, pe langa Benea, in continuare sub tratament de recuperare. Daca insa ne raportam la ce s-a intamplat pe teren, rezultatul apare firesc si deplin meritat, oaspetii, chiar daca cu improvizatii in zona mijlocasilor centrali, dominand clar ostilitatile, cu exceptia poate a primelor 10 minute, mai echilibrate, din mitanul secund, cum s-a mai intamplat si in alte meciuri.

Daca primul gol a fost oarecum norocos, mingea ricosand in poarta adversa din Bain (min. 31), in urma unui corner executat de Martinov, cel de-al doilea a survenit in urma unei patrunderi a lui Bodri (min. 71) pe flancul drept, finalizata cu un sut plasat la coltul lung. Pana aici insa, pe langa alte bune situatii de gol la poarta lui Girlea, in min. 43 Berivoescu a trimis in bara laterala, din pozitie excelenta, din gura portii, un balon primit de la Martinov, dupa o cursa pe partea stanga.

Scor final 2 – 0, victorie indubitabila dupa un joc foarte bun si dumbravitenii revin pe pozitia a doua a clasamentului.

Gloria Lunca-Teuz Cermei: Gîrlea – Stoianovici, R. Iuga, D. Pop, Ursoi (min. 80, Mateuca) – Salka (min. 77, Simandan), Lazăr – M. Vlad, Sg. Popa (min. 80, Bercu), Piț (min. 77, Tenlep) – R. Popa.

Pe bancă: Creța – Tenlep, Clipotă, Țurcanu, Mateucă, Bercu, Șimăndan, Maxim.

Antrenor: Flavius Moisă

CSC Dumbrăvița: Trifon – Motreanu, David, Bain, Ghinescu – Schinteie, Martinov – Berivoiescu (min. 72, Dobie), Tismonar (min. 87, Degau), L. Bodri – Paulevici (min. 89, Andrei).

Pe bancă: Ciui – Andrei, Dobie, Degău, Pițuc.

Antrenor: Cosmin Stan.

Arbitri: Norbert Kemenes – Radu Despa (ambii din Baia Mare), Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureş)

Observatori: Paul Unimătan, Florin Ştiube (Reşiţa).

Iata declaratiile celor doi antrenori, dupa meci:

Flavius Moisă: „Dumbrăvița arată bine,  arată exprimare în joc, atitudine, ambiție, au câștigat toate duelurile, în special mingea a doua. Toate mingile respinse au fost câștigate de ei, sunt bine pregătiți, o echipă reactivă, cu tranziție pozitivă bună. În plus, sunt foarte rapizi în verticalizarea spre Paulevici și Tismonar, dar și benzile sunt foarte bune. Am controlat primele 15 minute, am avut două ocazii prin Piț și Radu Popa, după care am luat un gol din corner după o bâjbâială. La 0-2 nu am acoperit bine spațiile, dar asta pentru că am căutat golul egalizator și ne-am descoperit. Nu s-a legat nimic, deciziile nu s-au luat pe tempoul unu. Au avut un tonus mai bun, ne-au deposedat la toate încercările. După cum se vede, după o treime de campionat, arădenele mai au de tras, iar cele două timișene din frunte par a fi scăpate spre play-off. Mai sunt multe meciuri, dar arădenele vor juca între ele, cel mai frumos fotbal, dar punctele nu vor merge nicăieri.”

Cosmin Stan: „Azi au lipsit patru titulari de bază, Zurgagiu și Bura-Kot, cu Covid, Marici și Gologan, accidentați înainte de acest joc, dar am strâns rândurile și nu ne-am plâns. Nu am spus nimic, pentru că nu-mi place să declar înainte că avem probleme, că avem accidentați, jucători bolnavi și dacă nu ieșea era un alibi. Le-am spus băieților că nu vreau să văd jucători care se lamentează și plâng că ne lipsesc titulari. Practic, toți vor să fie titulari, eu dau șanse tuturor. Am adus 21 de jucători, fiecare dintre ei este o rotiță foarte importantă a mecanismului și fiecăruia îi vine rândul. Astăzi, cei care au jucat titulari au făcut-o foarte bine și sunt foarte bucuros că am făcut un meci foarte bun în fața unei surprize a campionatului. Cermeiul nu prea a jucat pentru că nu am lăsat-o noi, am făcut un presing foarte agresiv. Jocul lor de pase a avut foarte mult de suferit, a trebuit să joace cu mingi lungi, pe care linia mea de fund le-a rezolvat foarte bine. Mă interesează jocul, de asta am venit aici, ca să formez o echipă care să joace meci de meci un fotbal bun, fără sincope, iar rezultatele să vină ca un corolar a ceea ce se întâmplă în teren. Suntem bine dacă ne gândim că au rămas doar trei jucători din sezonul trecut, iar eu am adus mulți jucători din Liga 4-a în care am avut mare încredere. Sperăm să mergem tot așa și pe mai departe.”