CIFRE | Niciodată mai jos de play-off

Ce putem afirma acum, în plină vacanță de iarnă, e că fotbaliștii noștri din Liga a III-a sunt cu un picior și jumătate în play-off. Clasamentul Seriei a 8-a, cu trei etape rămase de disputat din sezonul regular, stă mărturie în acest sens. Pentru alb-verzi, prezența între primele patru echipe nu e însă rodul unei întâmplări. De altfel, pe tot parcursul campionatului, Dumbrăvița nu a părăsit niciodată zona primelor patru clasate ale seriei.

Cea mai bună clasare din cursul acestui sezon s-a înregistrat după prima etapă, CSC Dumbrăvița fiind primul lider al Seriei a 8-a, grație succesului cu 6-0 de pe terenul Avântului Periam.

La fel de adevărat este că acest loc 4, ocupat de echipa noastră în acest moment, a fost desemnat echipei în mai mult de jumătate din etapele scurse până acum – șapte, mai exact.

După locul ocupat acum, cea mai întâlnită poziție pe care s-a aflat CSC Dumbrăvița la finele unei etape este a doua (în rundele II, III, IV și VI).

„Locul 4 e mai mult decât mulțumitor, dar eu cred că echipa asta are potențial și pentru mai mult. Am avut și două-trei meciuri cu sincope, dar aproape etapă de etapă am jucat un fotbal bun și cred că meritam puțin mai mult. Cu câteva puncte în plus… Am pierdut câteva puncte prostește, probabil din cauza tinereții. Dacă aveam puțină maturitate, poate că acum discutam chiar de primele două locuri. Dar sunt niște pași care trebuie urmați și nu trebuie să ne grăbim. Suntem aproape de play-off, în ceea ce privește rezultatele, situația e bună. Sperăm să ne asigurăm și matematic acest loc încă din prima etapă a sezonului de primăvară. Iar apoi, să vedem de pe ce loc pornim în play-off. Dacă e locul 4, tindem spre locul 3. Dacă e locul 3, tindem spre 2. Și tot așa mai departe…”, ne-a declarat, recent, antrenorul Cosmin Stan, într-un amplu interviu pe care îl puteți lectura AICI.

Iată evoluția clasării echipei noastre pe parcursul acestui sezon:

Etapa I – locul 1
Etapa II – locul 2
Etapa III – locul 2
Etapa IV – locul 2
Etapa V – locul 4
Etapa VI – locul 2
Etapa VII – locul 3
Etapa VIII – locul 4
Etapa IX – locul 3
Etapa X – locul 3
Etapa XI – locul 4
Etapa XII – locul 4
Etapa XIII – locul 4
Etapa XIV – locul 4
Etapa XV – locul 4