Cosmin Stan: „În ceea ce privește angajamentul fizic, va fi un meci de nivel superior”

Echipa noastră de fotbal joacă mâine pe terenul liderului CSC Ghiroda. E primul duel interjudețean din play-off-ul Seriei a 8-a, iar antrenorul Cosmin Stan e convins că, din punct de vedere fizic, meciul de pe „Emilian Pavel” se va apropia de nivelul Ligii a II-a.

„E un duel între echipele cu cele mai multe goluri marcate până în momentul de față în seria noastră. Sunt două echipe care au pus accentul pe mulți tineri în acest sezon. Ghiroda a mers pe continuitate, în vreme ce noi am ales să schimbăm echipa aproape în întregime în acest sezon. E un duel în care se poate întâmpla orice, la fel ca meciurile din sezonul regular, care au fost foarte echilibrate. Este un derby interjudețean, iar în astfel de meciuri valorile se egalizează și, de obicei, câștigă echipa care are orgoliul cel mai mare”, ne-a declarat antrenorul formației noastre.

Ambele dueluri din sezonul regular contra Ghirodei s-au încheiat la egalitate (2-2 la Dumbrăvița și 1-1 pe terenul actualului lider). De altfel, Dumbrăvița e singura formație ce nu a pierdut în fața formației din Ghiroda pe parcursul sezonului regular! „Nu mă omor după statistici, recunosc acest lucru, dar sperăm ca lucrurile să rămână așa”, a comentat Cosmin Stan.

Tehnicianul formației noastre nu crede că meciul de mâine va fi unul extrem de spectaculos și de deschis, dar e convins că angajamentul fizic al ambelor tabere va ridica nivelul. „Am citit declarațiile antrenorului lor și spunea că va fi un meci spectaculos, că vor juca foarte deschis. Eu nu prea cred acest lucru, pentru că punctele sunt foarte importante pentru ambele echipe. 100% va fi un meci cu un angajament fizic foarte mare de partea ambelor echipe. Așa a fost și în meciurile din sezonul regular, când am și subliniat că, din acest punct de vedere, al angajamentului fizic, meciurile au fost de nivel superior, de Liga a II-a. Nu au fost de nivelul Ligii a II-a din punct de vedere tehnic, din cauza terenurilor, lucru valabil și la noi, și la Ghiroda. Astfel că am rezerve că va fi un meci foarte spectaculos. Dar, cum spuneam, în ceea ce privește angajamentul fizic va fi de nivel superior”, ne-a mai spus Stan.

Problemele de lot încep să se rezolve, încetul cu încetul. Nu se anunță noi indisponibilități pentru jocul de la Ghiroda și, mai mult, încep să revină jucătorii cu accidentări mai vechi. „Ca în fiecare săptămână, am avut probleme de sănătate, dar parcă acum nu au mai fost atât de pregnante. Până acum, avem un singur jucător care nu s-a antrenat, e vorba de Grigoriu, dar cred că va fi și el recuperat până la ora jocului. Dintre jucătorii cu accidentări mai vechi, a revenit și Paunchici, care e apt 100%. S-ar putea, de săptămâna viitoare, să reînceapă antrenamentele și Paulevici”, a precizat Cosmin Stan.

Partida CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSC Dumbrăvița va avea loc vineri, de la ora 17.00, pe stadionul „Emilian Pavel”.