…dar si altul din pacate mai putin fericit, Sorin Balu, care s-a despartit amiabil de clubul din Pecica, acesta este finalul meciului Progresul – CSC Dumbravita 1 – 4. C-asa-i in fotbal…

Dumbravitenii au intrat foarte determinati, sambata, pe arena Padurice din Pecica si au controlat cu multa siguranta partida pe intreg parcursul ei. Lipsiti de asta data de David si Schinteie, accidentati, insa cu fostii indisponibil reveniti la parametrii fizici optimi, alb-verzii (care au purtat echipamentul de deplasare complet… visiniu) au jucat in maniera cu care ne obisnuisera in primele etape ale campionatului, au deschis rapid scorul prin Bodri (min. 7, la cornerul executat de Martinov) si l-au majorat in minutul 27, cand Tismonar a fructificat centrarea lui Maric, ambele goluri fiind materializarea unei dominari autoritare. In acest interval doar doua suturi ale lui Capata l-au deranjat pe Trifon.

Iar când Țugulescu a luat cartonașul roșu, pentru un fault dur asupra lui Paulevici (min. 38), a devenit limpede că meciul e decis. Oaspetii au manevrat in continuare dezinvolt si au majorat scorul in minutul 60 prin Paulevici, apoi insa au tratat superficial o faza simpla, Enciu obtinand un penalty, dupa ce i-a furat un balon lui Martinov, tot el transformand lovitura de pedeapsa (min. 73). Insa echipa noastra a reactionat imediat si Zurbagiu a marcat cu un sut splendid de la 20 de metri, la vinclu (min. 76), si a gestionat cu fermitate si finalul partidei.

Progresul Pecica: Zamfir –  Țugulescu, Wild, Podină – Tambor (min. 46, R. Bănățan), Oancia, Saizu (min. 46, Ștefan), Onișor (min. 46, Răchită) – Arsene – Enciu (min. 80, O. Bănăţan), Capătă (min. 61, Moraru).

Rezerve: Burtic – Ștefan, Moraru, O. Bănățan, R. Bănățan, Răchită

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot (min. 84, Andrei), Bain, Ghinescu – Zurbagiu, Martinov (min 75, Gologan) – Berivoescu (min. 75, Motreanu),  Tismonar (min. 75, Dobie), L. Bodri – Paulevici (min. 81, Degau).

 Rezerve: Ciui – Gologan, Degău, Andrei, Dobie, Pituc, Motreanu

Arbitri: Andrei Fodor (Deva) – Cristian Buzzi, Răzvan Toader (ambii din Oţelu Roşu)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Antonie Burtea (Reşiţa)

Declaratii dupa meci:

Sorin Balu: „Sunt dezamăgit pentru că aveam o șansă să intrăm în play-off. Dacă îi băteam astăzi pe Dumbrăvița, treceam peste ei în clasament, dar trebuie să fim corecți și să spunem că ne-au fost net superiori astăzi. Au câștigat fără drept de apel. Sincer, cred că primul gol, luat din fază fixă, pe o greșeală de poziționare a unuia dintre elevii mei, ne-a tăiat din elan. Când iei un gol atât de prostesc chiar în primele minute e greu să te montezi apoi. Oricum, ne-am dorit astăzi să câștigăm, dar Dumbrăvița nu ne-a dat nici o șansă. Am jucat și în zece oameni din minutul 35, dar și în 11 contra 11 era greu… ce să mai! Altceva nu mai vreau să spun, sunt pur și simplu dezamăgit.”

Cosmin Stan: “Faptul ca dupa partida cu Chisineu Cris in vestiar nu am vazut resemnare, ci o stare de frustrare, mi-a dat inainte de acest meci increderea ca o sa facem un joc reusit. Pot sa spun ca azi a fost cel mai bun joc al nostru de pana acum in acest campionat, am fost in controlul meciului in permanenta, am condus ostilitatile in teren cu autoritate din primul pana in ultimul minut, dar jocul foarte bun si rezultatul pe masura ne obliga in continuare sa nu lasam stacheta mai jos pentru ultimele doua partide pe care le mai avem de jucat in acest an.”

In etapa urmatoare, CSC Dumbravita va sta, apoi urmeaza deplasarea de la Ghiroda si ultimul joc al anului acasa cu Gloria Lunca-Teuz Cermei.