CSC Dumbrăvița a încheiat sezonul de toamnă cu o victorie muncită, 1-0, pe arena „Ștefan Dobay”, cu Gloria Lunca Teuz Cermei. Cele trei puncte obținute vineri de alb-verzi sunt extrem de importante în lupta pentru ocuparea unui loc de play-off. Cu trei etape rămase de disputat în primăvară, elevii lui Cosmin Stan s-au desprins la patru puncte de trupa din Cermei, care mai are în program doar două jocuri.

Miza ridicată a întâlnirii s-a resimțit în jocul formației noastre, lipsită de data aceasta de aportul lui Bura-Koț (suspendat pentru acumularea a 4 cartonașe galbene) si Paulevici. Vizitatorii au avut mai mult posesia în prima repriză și au reușit câteva faze de real pericol la poarta lui Trifon, rezolvate însă cu brio de tânărul nostru goalkeeper. Reținem șutul din minutul 18 al lui Michel Vlad, de la 20 de metri, respins de Trifon, iar apoi, în minutul 23, la un corner executat tot de șeptarul arădenilor, mingea a căzut periculos în careul mic, iar portarul nostru a respins cu dificultate. Cea mai periculoasă ocazie a alb-verzilor din primul mitan s-a consemnat în minutul 24, atunci când, după o respingere, Gologan a șutat fără preluare, de la 17 metri, dar a trimis peste transversală.

În repriza a doua, ritmul a fost ceva mai alert, însă deschiderea de scor a continuat să se lase așteptată. Oaspeții au fost din nou periculoși prin Michel Vlad, în minutul 67, însă acesta a reluat pe lângă buturi, din apropiere, cu o lovitură de cap. La cealaltă poartă, Bain (marcator în întâlnirea din tur) a trimis peste tranversală, de la șapte metri.

Acțiunile ofensive ale oaspeților s-au mai stins și pe fondul oboselii, așa încât ajungem în minutul 78. Martinov a fost faultat de Michel Vlad în lateral stânga, foarte aproape de suprafața de pedeapsă. Tot el a executat lovitura liberă, iar același jucător al arădenilor, aflat în zid, a respins mingea cu cotul, iar centralul Dan Dreve a indicat punctul cu var. Luchian Gologan, unul dintre cei mai activi jucători ai echipei noastre în meciul de vineri, a executat pe centrul porții, dar tot a reușit să îl învingă pe Gîrlea: 1-0.

Dumbrăvița a reușit să gestioneze mai bine finalul de meci, rezistând cu brio asalturilor grupării din Cermei. Intrarea lui Șimăndan a adus un plus de prospețime în jocul de atac al vizitatorilor, dar apărarea alb-verzilor a reușit să respingă toate mingile care au fost „catapultate” spre careu.

S-a încheiat 1-0, iar CSC Dumbrăvița își asigură o vacanță de iarnă liniștită, pe care o va petrece pe locul 4 în clasamentul Seriei a 8-a din Liga a III-a.

Caseta tehnică:

CSC DUMBRĂVIȚA – GLORIA LUNCA TEUZ CERMEI 1-0 (0-0)

A marcat: LUCHIAN GOLOGAN (79-penalty)

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Maric, Zurbagiu (cpt.), Bain, Ghinescu – Schinteie, Gologan (85, Dobie) – Bodri, Martinov (90+3, Andrei), Berivoescu (85, Motreanu) – Tismonar

Pe bancă: Ciui – B. David, Degău, Pițuc

Cartonaș galben: Ghinescu

Gloria Lunca Teuz Cermei (antrenor Flavius Moisă): Gîrlea – Stoianovici, R. Iuga (cpt.), D. Pop, Ursoi – Țurcanu, Lazăr (85, Șimăndan) – M. Vlad (85, Mateucă), S. Popa, A. Piț – R. Popa

Pe bancă: Creța – Salka, Clipotă, V. Maxim

Cartonașe galbene: M. Vlad, R. Iuga, D. Pop

Arbitri: Dan Dreve (Cluj) – Petru Irina (Oradea), Krisztian Toth (Petrești)

Concluzile antrenorului

„Exact asta este: o victorie foarte importantă! După aspectul jocului, poate nu am fi meritat victoria. În același timp, au fost multe jocuri în care am jucat foarte bine și am pierdut. Mă refer aici la meciurile cu Lipova și Chișineu Criș. De data aceasta, nu am făcut un meci prea reușit, dar am învins. Fotbalul nu e întotdeauna drept, dar eu consider că la sfârșit de campionat balanța se echilibrează. Deci, nu există numai ghinion și numai noroc. Ce e la final, de obicei e echitabil. Ne-au interesat foarte mult cele trei puncte și poate aceasta a fost cauza jocului mai slab. Chiar dacă am încercat să detensionez atmosfera, presiunea a fost mare pe umerii jucătorilor. În subconștientul lor, și-au dat seama că este un meci foarte important pentru noi, care ne poate duce în play-off. Această presiune nu a fost de bun augur pentru noi. Aș spune că, în afara meciului de la Dudeștii Vechi, am jucat fotbal în fiecare etapă. Acum, nu am jucat fotbal, dar am câștigat! În proporție destul de mare, cred că am făcut un pas foarte mare către play-off”.

COSMIN STAN – antrenor principal CSC Dumbrăvița