Derby-ul etapei a XI-a a Ligii a III-a, seria 8, a fost adjudecat de Crisul Chisineu Cris, cu 2 – 1, dar foarte greu au castigat oaspetii de vineri ai stadionului Stefan Dobay, pentru ca alb-verzii au facut  o partida foarte buna. Doar marile erori individuale de la ambele goluri primite de echipa noastra au decis rezultatul final, pentru ca jocul a fost dominat de dumbraviteni, care au facut risipa de efort, au combinat mult si destul de eficient pana in preajma portii adverse, dar acolo, din nou, nu au fost inspirati.

Fortati de exasperantul sir de indisponibilitati (acum au lipsit Motreanu si David, iar Bodri, care nu s-a antrenat toata saptamana, a fost trecut pe raportul de joc in ultimul moment) si cu alti jucatori inca sub parametrii fizici optimi, dupa accidentarile sau imbolnavirile din ultima perioada, elevii lui Cosmin Stan au inceput jocul intr-o asezare schimbata, care insa le-a permis sa acopere bine spatiile si sa ofere foarte putine oportunitati adversarului. Desi meciul s-a desfasurat pe un teren mustind de apa pe alocuri, acesta s-a prezentat totusi in conditii rezonabile si a permis echipei noastre sa joace combinativ si sa aiba foarte multe faze periculoase la poarta aparata foarte bine de Rosca (18 ani). Crisul a aratat ca merita pozitia de lider, avand un lot foarte valoros, incluzand si jucatorii U20 si U21, pentru acest esalon, si a jucat foarte pragmatic si eficient, reusind sa taxeze prompt gafele gazdelor si sa apere rezultatul chiar si in 10 oameni, dupa eliminarea lui Clej din minutul 71, cand a primit al doilea cartonas galben.

Practic, in afara de cele 2 goluri inscrise de Modan (minutul 35) si Sabau (min 53), oaspetii au mai periclitat poarta lui Trifon doar printr-un sut de la 25 de metri expediat de Modan in bara transversala (minutul 25), iar dupa eliminarea lui Clej aproape nu au mai iesit din propria jumatate de teren. Dupa ce au condus ostilitatile si in prima repriza, dumbravitenii au dominat copios dupa pauza si efectiv au asediat poarta oaspetilor dupa ce au avut superioritate numerica. Insa nu au reusit sa inscrie nici din pleiada de mingi aduse in careu, nici din numeroasele cornere si lovituri libere din preajma portii adverse, ci doar printr-un sut de exceptie, la vinclu, al lui Maric, de la 25 de metri lateral dreapta (minutul 79). Martinov, Schinteie (sut deviat in bara de Rosca) si Gologan nu au reusit sa concretizeze foarte bune oportunitati.

Astfel ca, la capatul unui meci de buna calitate, desfasurat in deplina sportivitate, in ciuda terenului moale si a cartonaselor galbene acordate, Crisul isi consolideaza pozitia de lider.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Berivoescu (min. 46, Maric), Bura-Kot, Zurbagiu (min. 82, Pituc), Bain (min. 54, Gologan), Ghinescu – Tismonar (min. 79, Dobie), Schinteie, Martinov, Andrei (min. 46, L. Bodri) – Paulevici.

Rezerve: Ciui – Gologan, Maric, Degau, Dobie, Pițuc, Luca Bodri.

Crișul: Al. Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic (min. 76, Busuioc) – Clej, Brădean (min. 74, Ciobotariu), Susan, Mâneran – Teședan, Modan  (min. 74, Giurgiu).

Rezerve: Paşcalău – Pașca, Ciornei, Ciobotariu, Giurgiu, Cl. Popa, Busuioc, Tănase.

Arbitri: Narcis Bodocan  (Cluj-Napoca) – Petru Irina, Alexandru Bogdănel (ambii din Oradea)

Observatori: Ștefan Galovits (Oradea), Constantin Semen (Târgu Jiu).

Declaratiile antrenorilor:

Cosmin Stan: “Dupa acest joc am putea spune ca au fost multe lucruri bune: sistemul nou implementat in aceasta saptamana, cu 3 fundasi centrali, care a functionat destul de bine, determinarea si ambitia cu care am jucat din primul pana in ultimul minut, faptul ca am dus mingea foarte repede la poarta adversa si ne-am creat foarte multe situatii de gol, acestea ar fi lucrurile pozitive. Cele negative, care din pacate persista: foarte multe greseli individuale, mai ales pe linia de fund, foarte multe ratari din pozitii favorabile si, bineinteles, rezultatul. Dar, chiar daca am pierdut acest joc, eu consider ca sunt semne bune si prin atitudinea jucatorilor din vestiar, dupa meci. Chiar daca am jucat cu liderul, a fost o stare de frustrare generala in vestiar si lucrul asta cred ca o sa fie bun pentru a ne ambitiona mai departe in ultimele 3 jocuri din acest an.”

Adrian Abrudean: „Am obținut o victorie muncită și meritată, cred eu, pe un teren foarte greu, datorită condițiilor meteo. Adversarul formează o echipă bună, preocupată de joc, cu elan și cu atât e mai meritorie victoria. Cu atât mai mult cu cât am jucat în zece oameni în ultima jumătate de oră. Băieții au înțeles ce trebuie să facă, am stat bine tactic, am avut și o bară pe lângă cele două goluri. Sigur că în a doua repriză gazdele au fost nevoite să pună presiune, dar am absorbit-o cu succes. Totuși, pe final au marcat un eurogol și au urmat minute foarte încinse, dar fără ocazii clare pentru gazde. Am dus jocul spre o victorie meritată. Am depus mult efort azi, important este să ne recuperăm și să ne pregătim pentru următorul meci, un alt derby, cu Lipova.

Am bifat astăzi cea de-a șasea victorie din 6 posibile în deplasare. Sunt mândru că antrenez o echipă cu așa rezultate, deloc surprinzătoare, pentru că știu ce muncim la antrenamente. Mai avem câteva meciuri anul acesta, sunt sigur că vom rămâne concentrați și ne vom menține pe primul loc.”