…si au ramas neinvinse, dupa un joc mai inchis si crispat in prima repriza, dar deschis si palpitant in cea secunda.

Dar alb-verzii au fost lipsiti de aportul capitanului Zurbagiu si a stoperului Bura-Kot, bolnavi, 2 absente care au contat enorm in economia jocului, la fel ca si parametrii fizici mai scazuti la care s-a prezentat Schinteie, nevoit sa “sara” cateva sedinte ale ciclului saptamanal de pregatire. Si tot pe axul central al echipei, Paulevici s-a accidentat serios la antebrat, la mijocul primei reprize, acuzand dureri foarte mari la pauza, si in cele din urma a fost  inlocuit in minutul 71.

Echipa noastra a deschis scorul, la capatul unei frumoase faze de atac pozitional, prin Tismonar (min. 43), la finalul unei reprize echilibrate. Dupa pauza, maturitatea superioara a oaspetilor s-a manifestat din plin, acestia intorcand rezultatul dupa o perioada de dominare, prin Jichici (min. 57) – care, iata, a inscris in fiecare din cele 5 etape – si Stupu (min. 71), in urma unor nesincronizari flagrante in defensiva noastra. Si dupa o imensa situatie de gol a lui Tismonar, la inceputul reprizei.

A urmat cursa pentru egalare, in care probabil nu multi au crezut, data fiind lipsa de experienta a majoritatii jucatorilor nostri. Aplombul adus de jucatorii veniti de pe banca a fost decisiv, iar in cele din urma un alt atac bine construit s-a terminat prin centrarea perfecta a lui Ghinescu, materializata cu gol de acelasi Tismonar, in min 90 + 4.

Astfel, prin acest egal echitabil, cele doua echipe raman neinvinse, dar au demonstrat ca acest lucru nu este intamplator.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, David, Bain, Ghinescu – Gologan (min. 85, Dobie), Martinov – Tismonar, Schinteie (min. 85, Motreanu), Luca Bodri (min. 85, Degău) – Paulevici (min. 71, Berivoescu).

Rezerve: Ciui, Motreanu, Andrei, Pițuc, Dobie, Berivoescu, Degau

Antrenor principal: Cosmin Stan.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Robert Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu (min. 58, Cochinţu) – Precup – Mancaș, Jichici, Grancea (min. 89, Rosuș), Paunchici – Bădăuță.

Rezerve: Golban – Cochintu, Rosus, Velean, Scafaru, Iseini, Românu, Hissein, Ehling.

Antrenor principal: Răzvan Leucă

Arbitri: Sorin Vădana – George Suciu şi Csaba Antal (toti trei din Cluj).

Observator de arbitri: Silviu Mocanu (Arad)

Delegat de joc: Vasile Rad (Arad).

Razvan Leuca: “Nu stiu daca este chiar un pas gresit, avand in vedere ca am intalnit echipa de pe locul 2, care avea pana acum zero goluri primite. Vreau sa-mi felicit baietii, care in a doua repriza au facut o partida foarte buna. Din pacate, doar nesansa, sa spunem asa, a facut sa terminam la egalitate. Pana la urma a fost un derby, in care am castigat un punct.”

Cosmin Stan: “As vrea sa incep prin a-i felicita si aplauda pe vecinii nostri din Ghiroda pentru echipa pe care o au, dar mai ales pentru strategia pe care si-au ales-o pentru acest campionat, asemanatoare cu a noastra. Planurile noastre pentru acest meci au fost date peste cap de doua absente foarte importante, neasteptate, Zurbagiu – capitanul nostru de echipa si antrenorul din teren – plus Bura-Kot, stalpul apararii, cred cei mai in forma jucatori ai echipei in acest inceput de campionat. Dar cel mai important lucru este ca in acest moment amandoi sunt bine si ii asteptam cat mai repede alaturi de noi. Jocul celor doua echipe a fost clar influentat de starea terenului, foarte tare si denivelat, si de vantul foarte ciudat care a batut pe parcursul intregului meci si care si-a schimbat directia de mai multe ori. Sunt factori care au influentat in mod negativ calitatea jocului, care, chiar daca nu foarte spectaculos, a fost antrenant si a tinut cu sufletul la gura, pana in ultima clipa, simpatizantii celor doua echipe. Am intrat cu 1 – 0 la pauza, am avut sansa de a face 2 – 0 in debutul reprizei a doua, nu am reusit, am cedat usor-usor terenul, oaspetii au intors partida, dar am crezut pana la final si am reusit sa egalam si ma bucur foarte mult pentru acesti copii ca au aratat acest spirit, pana in ultima clipa au crezut, au reusit sa egaleze si consider ca acest punct pentru noi este ca o victorie, nu neaparat pentru ca am castigat un punct, ci am castigat un spirit de echipa, spirit de invingatori. As vrea sa spun cum am incercat sa ii motivez pe jucatori inainte de meci: le-am spus ca o echipa care are maxim de puncte o sa-si aminteasca mult timp de echipa care le-a administrat prima infrangere. Chiar daca noi nu am reusit acest lucru, cred ca Ghiroda o sa-si aminteasca mult timp de noi dupa acest joc.”