Daca in meciul din tur alb-verzii au egalat in prelungiri, acum ghirozenii au salvat un punct in finalul jocului, in minutul 87, cand golgheterul lor, Jichici, a fructificat cu capul centrarea lui Ehling, stabilind scorul final: 1 – 1. Rezultat echitabil, la capatul unui meci foarte bun, la nivelul statului de cap de afis al etapei.

Pe o vreme potrivnica de toamna tarzie – ploaie, vânt şi frig – si pe un teren destul greu, pe care organizatorii au presarat nisip probabil pentru a evita formarea baltilor, dar care a permis un control destul de bun al balonului, jucatorii s-au angajat intr-un fotbal total: daruire, ambitie, implicare plenara in lupta pentru fiecare minge, dar si fair-play, multe actiuni cursive. Asa partide sa tot vedem!

Jocul a fost echilibrat, au fost multe faze periculoase, dar ocazii de a marca cu adevarat clare nu prea, cu exceptia celei a lui Martinov, din minutul 90 + 1, pentru ca ambele defensive au avut prestatii sigure. Gazdele au fost superioare la capitolul forta, iar oaspetii au incercat sa contracareze prin joc combinativ. Dumbravitenii, fara David si cu Schinteie nerefacut complet, au deschis scorul in minutul 61, la capatul unui contraatac purtat de Paulevici si finalizat de Martinov, dupa care gazdele au fortat egalarea printr-o cavalcada de mingi inalte aruncate spre careul advers, mai apoi impingandu-l si pe Hecsko pe pozitie de varf, egalarea fiind urmarea unei astfel de faze.

Pe scurt, cu regretul ca jucatorii nostri nu au gestionat mai matur avantajul luat in minutul 61, un derby adevarat, un arbitraj pe masura si un scor echitabil.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Sporin, Cochințu (min. 52, Bădăuţă), Stupu, Coroiu – Ehling, Grancea (min. 80, Rosuş), Precup, Hecsko, Mancaș – Jichici.

Rezerve: Golban – Ciocan, Iseini, Hissein, Bădăuţă , Rosuş, Zăvălache, Scafaru, Miclău.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, Bain, Ghinescu – Zurbagiu (cpt.), Martinov – Dobie (min. 75, Schinteie), Tismonar, Luca Bodri – Paulevici.

Rezerve: Ciui – Pițuc, Andrei, Motreanu, Degău, Schinteie, Gologan, Berivoescu.

Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Răzvan Constantin Nistoran şi Svatsinka Roberto (ambii din Reşiţa).

Observator de arbitri: Emil Arsa (Arad).

Delegat de joc: Daniel Scridon (Arad).

Dupa meci, antrenorul Cosmin Stan a declarat: “Din punct de vedere fizic am avut azi cel mai greu meci din acest campionat. Ghiroda este o echipa foarte puternica, care se bazeaza foarte mult pe duelurile fizice, ajunge foarte repede la poarta adversa prin faptul ca joaca cu mingi lungi, dar cred ca am reusit sa ii facem fata cu brio la acest capitol fizic si, daca aveam maturitatea necesara, probabil ca am fi plecat cu 3 puncte. Dar, avand in vedere ca la meciul din tur am egalat in ultimul minut, azi noi fiind egalati in ultimele minute, cred ca balanta celor 2 jocuri este una corecta. In saptamana ce urmeaza primordial este sa putem sa ne refacem din punct de vedere fizic, pentru ca am depus foarte mult efort in acest joc, sa recuperam din jucatorii accidentati, care nu sunt inca la parametrii optimi, si sa incheiem acest an cu bine, pentru ca ultima impresie intotdeauna conteaza.”